İzmirli depremzedeler 1 yıl sonra yeni binalarına kavuşacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir'i vuran 6.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin son dakika gelişmeleri paylaştı.

İzmirli depremzedeler 1 yıl sonra yeni binalarına kavuşacak
06 Kasım 2020 - 13:41 - Güncelleme: 06 Kasım 2020 - 13:46
 12 binanın yıkım işleminin tamamlandığını belirten Bakan Kurum, ''Binaları az hasarlı ve hasarsız olanlar evlerine girebilir. Hem taşınma hem de kira sürecini takip ediyoruz. Fahiş bir fiyat artışının yaşanmaması adına da takibimiz yapılmaktadır'' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte AFAD Koordinasyon merkezinde İzmir depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremin üzerinden bir hafta geçtiğini belirten Kurum, "Binalara ilişkin yıkım sürecini başlattık. Vatandaşlarımızın taşınmasını sağlayıp riskli binaların yıkılma sürecini yürütüyoruz. İzmir kardeşlerimize çağrıda bulunmak istersek; enkaz altında sürekli onlarla beraberiz. Acılarını, mutluluklarını yaşıyoruz. Gördüklerini, eksik olduğunu düşündüklerini ya da taleplerini, muhtarlıklardaki koordinasyon ofislerine ihtiyaçlarını taleplerini gönderebilirler, iletebilirler. Anında ihtiyaçları karşılamak üzere afet ve koordinasyon merkezimiz çalışıyor. Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilirler'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum