Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23 sanığa beraat

Yargıtay’ın usulden bozma kararının ardından yeniden görülen ‘Futbolda şike’ davası karara bağlandı. Mahkeme heyeti, iki ayrı dosya şeklinde görülen davada 23 sanığın beraatına, 2 sanığın ise cezalandırılmasına hükmetti.

Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23 sanığa beraat
06 Kasım 2020 - 13:41 - Güncelleme: 06 Kasım 2020 - 13:46
Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, ‘Futbolda şike' davasında aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu sanıklar hakkında verilen beraat kararını usul eksikliği nedeniyle bozmuştu. Yargıtay'ın bozma ilamının ardından yeniden görülen davada mahkeme, Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın dosyasının ayrılmasına karar vermişti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince iki ayrı dosya şeklinde görülen ‘futbolda şike' davası karara bağlandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü eski yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve eski futbolcu Ümit Karan'ın da arasında bulunduğu 20 sanığın yargılandığı duruşmada 3 sanık ve tarafların avukatları hazır bulunurken, 1 sanık ile avukatı SEGBİS ile bağlandı. Duruşmada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ile kulüp yöneticileri izleyici olarak yer aldı. Mahkeme heyeti, davaya katılma talebinde bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı avukatının zarar görme ihtimali olmaması nedeniyle talebini reddetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum