Anasayfa
  • GÜNCEL
  • POLİTİKA
  • YEREL YÖNETİMLER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • Ara
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. 'Trakya'da müjdenin büyüğü kaya gazından gelecek'
EKONOMİ
Yayınlanma: 12 Şubat 2019 - 11:55

'Trakya'da müjdenin büyüğü kaya gazından gelecek'

Türkiye’nin enerji alanındaki yatırımları ve yeni sahaların bulunması için çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, atılan adımların meyveleri de toplanmaya başlandı. Trakya'daki Batı Çeltik-1 Kuyusu'nda doğal gazı ateşlenmesi bölgede yeni bir süreci başlattı. Enerji uzmanlarına göre, Trakya’da asıl müjde kaya gazından gelecek. Söz konusu alanda TPAO’nun keşfettiği 3 milyar metreküplük doğalgazın yaklaşık 60 kat fazlası kaya gazı mevcut.

EKONOMİ
12 Şubat 2019 - 11:55
Yorumlar
1 dk okunma süresi
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'Trakya'da müjdenin büyüğü kaya gazından gelecek'
Enerjide özellikle saha çalışmalarını Akdeniz ve Karadeniz gibi 'mavi vatan'da tüm gücüyle sürdüren Türkiye, yurtiçindeki sondaj çalışmalarına da tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Trakya'daki Batı Çeltik-1 Kuyusu'nda doğalgazın ateşlenmesi ve Enerji Bakanı Dönmez'in "Buradaki üretim cari açığımızın 5 milyar lira azalmasını sağlayacak" cümlesi gözleri Trakya'ya çevirdi. 

Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Trakya bölgesinde bulunan Batı Çeltik ve Batı Değirmenköy sahalarında yıllık yaklaşık 300 milyon metreküp gaz üretmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

"Çok daha fazlası kaya gazı olarak mevcut" 


"Trakya'da TPAO'nun keşfettiği 3 milyar metreküplük doğalgazın yaklaşık 60 kat fazlası kaya gazı mevcut" diyen Kumbaroğlu, şöyle devam etti: "ABD Enerji Bilgi İdares'nin yaptırdığı 41 ülkeyi ve 137 sahayı kapsayan çalışmanın sonuçlarına göre Trakya'da 34 milyar metreküp standart kaya gazının yanısıra önemli ölçüde propan, bütan gibi sıvılaştırılabilir hidrokarbonları içeren 144 milyar metreküp de ıslak kaya gazı var. Bu rezervler teknik olarak değerlendirilebilir durumda".

"Trakya'nın iki katı büyüklüğünde rezerv Güneydoğu'da var" 
Kaya gazı, Trakya dışında Güneydoğu Anadolu'da da bulunduğunun altını çizen Kumbaroğlu, "Güneydoğu Anadolu bölgesinde Hatay'dan Hakkâri'ye kadar uzanan Dadaş formasyonu dâhilinde Trakya'nın yaklaşık iki katı büyüklüğünde bir rezervuar bulunuyor. Tabi bu noktaların aynı zamanda Türkiye'nin terörle mücadele verdiği noktalar olduğunu bilmemiz gerek. TPAO kaya gazı teknolojisine odaklanırsa ülkemizin enerji görünümünde ve önceliklerinde köklü değişikliklere yol açacak büyük atılımlara da öncülük edebilir. Son olarak, enerjide atılacak tüm doğru adımların Türkiye'nin cari açığının azalmasında doğrudan ve olumlu etki yapacağını bir kez daha vurgulamakta fayda var" ifadelerini kullandı.  

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye-İspanya JETCO Toplantısı ve İş Forumu gerçekleşti
Türkiye-İspanya JETCO Toplantısı ve İş Forumu gerçekleşti
Gedikoğlu: Abis Kontrol ile geleceğin güvenlik teknolojilerini bugünden kuruyoruz
Gedikoğlu: Abis Kontrol ile geleceğin güvenlik teknolojilerini bugünden kuruyoruz
CLAROS İzmirlilerin ilgi odağı oldu
CLAROS İzmirlilerin ilgi odağı oldu
Bakan Elvan'dan fiyat istikrarı mesajı
Bakan Elvan'dan fiyat istikrarı mesajı
Son Haberler
AK Parti İzmir’den ‘Vefa’ buluşması!
AK Parti İzmir’den ‘Vefa’ buluşması!
Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem
Özkan Yalım’dan ek ifade
Özkan Yalım’dan ek ifade
AK Parti’de 4 İl Başkanı Görevden Alındı
AK Parti’de 4 İl Başkanı Görevden Alındı
CHP Grup Başkanı Özel’den
CHP Grup Başkanı Özel’den "yeni parti" iddialarına cevap
Reha Muhtar hayatını kaybetti
Reha Muhtar hayatını kaybetti
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda...
Almanya'dan Türkiye'ye 'ölümden' kaçış
Almanya'dan Türkiye'ye 'ölümden' kaçış

Ana Sayfa
GÜNCEL
POLİTİKA
YEREL YÖNETİMLER
DÜNYA
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.