Fiyat artıranın evi ilana çıkmayacak

Elâzığ’da fırsatçılığın önüne geçmek için kira belirleme komisyonu kurulacak. Komisyon, deprem öncesindeki ve sonrasındaki fiyatları karşılaştırarak masaya yatıracak. Belirlenen fiyatın üzerinde kira istenirse, emlakçılar o evleri ilana çıkarmayacak. Buna ek olarak depremzedelerden, ağır hasar belgesini göstermeleri durumunda kira komisyonu alınmayacak.

Fiyat artıranın evi ilana çıkmayacak
01 Şubat 2020 - 13:23

Elâzığ ve Malatya’da bazı fırsatçıların kira fiyatlarını 600 liradan 2 bin liraya kadar yükseltmesinin tartışmaları sürüyor. Önceki gün Elâzığ Cumhuriyet Başsavcılığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konuya müdahil olurken kira fiyatlarında artışın önüne geçmek için yeni tedbirler alınıyor. Edinilen bilgilere göre depremin yaşandığı mahallelerde yetkililerce kira belirleme komisyonu kurulacak.

KİRALARI BELİRLEYECEK
Komisyon, deprem öncesindeki ve sonrasındaki kira fiyatlarını karşılaştırarak masaya yatıracak. Eğer belirlenen fiyatın üzerinde kira istenirse emlakçılar o evleri ilana çıkarmayarak kiraların düşmesini sağlayacak. Buna ek olarak depremzedelerden, ağır hasar belgesini göstermeleri durumunda kira komisyonu alınmayacak.
Bölgede yaşanan kira sorununu gazetemize değerlendiren Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Ali Özgül “Kiralar konusunda şikâyetlerin artması üzerine Vali’miz Aydın Baruş ile bir toplantı yaptık. Mağdur olan vatandaşın sıkıntılarının nasıl giderileceği konusunda görüşlerimizi aktardık. Süreci değerlendirdiğimizde, emlakçıların herhangi bir müdahalesinin olmadığı sonucuna ulaştık. Çünkü ev sahibi, dairesini kaç liradan verileceğini kendisi belirliyor. Emlakçı da o fiyattan kiralamaya çalışıyor. Söylenenlere göre sadece Malatya’da beş binden fazla kişi daire arıyor” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum