Anasayfa
  • GÜNCEL
  • POLİTİKA
  • YEREL YÖNETİMLER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • Ara
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları Malatyalı kayısı üreticilerini sevindirdi
EKONOMİ
Yayınlanma: 16 Kasım 2019 - 12:18

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları Malatyalı kayısı üreticilerini sevindirdi

Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’in Malatya’daki Lisanslı Kayısı Depolarının Tamamlanması İle Tarım Mahsulleri Ofisi (tmo)’nun Kayısı Piyasasına Gireceğini Söylemesi Üreticileri Sevindirdi.

EKONOMİ
16 Kasım 2019 - 12:18
Yorumlar
2 dk okunma süresi
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Pakdemirli’nin açıklamaları Malatyalı kayısı üreticilerini sevindirdi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’in Malatya’daki lisanslı kayısı depolarının tamamlanması ile Tarım Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun kayısı piyasasına gireceğini söylemesi üreticileri sevindirdi. Malatya Ticaret Borsa Başkanı Ramazan Özcan, “Bu çok sevindirici bir haber bizim için. Piyasayı regüle edecek aktör olan TMO’nın lisanslı kayısı depoculuğunun ortağı olması bir avantaj” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), buğday ve arpanın yanında, incir, fındık ve üzüm gibi ürünlerde de piyasaya girdiğini hatırlattı. Bakan Pakdemirli, gelecek yıl Malatya’daki lisanslı depoların hazır olması halinde ise kayısıda da piyasaya gireceklerini dile getirerek “Açıkladığımız fiyatlardan herkes memnun. Hem üreticiye kazandırıp hem de devlet kurumuna zarar ettirmediğimiz için çifte memnuniyet oldu. Fındık, üzüm ve incir gibi ürünlerde müdahale ederek piyasa fiyatını yükselttik” dedi.

Bakan Pakdemirli’nin bu açıklaması ise dünya kuru kayısı ihracatında lider olan Malatya’da sevinçle karşılandı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı piyasasına girecek olması ile birlikte fiyat istikrarsızlığının da ortadan kalkacağını ifade eden Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, bu açıklamanın kendilerini çok memnun ettiğini dile getirdi.

Bakan Pakdemirli’nin en son Malatya’ya yaptığı ziyarette de konunun gündeme geldiğini anımsatan Özcan, “Bakanımız burada yaptığı açıklamada TMO’nun kayısı alacağını ifade etmişti. Fakat burada en önemli bir problem lisanslı depoculuğun olmamasıydı” dedi.

Ankara’da bir takım görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Özcan, “Çok şükür çok önemli bir gelişme yaşandı son günlerde. Tarım ve Orman Bakanım Bekir Pakdemirli, komisyonda yaptığı açıklamada kayısı ile ilgili depolar bitince kayısıya da müdahale edeceklerini söylediler. Bu çok sevindirici bir haber bizler için. Piyasayı regüle edecek aktör olan TMO’nun kayısı lisanslı depoculuğunun ortağı olması da bir avantaj üretici için” ifadelerine yer verdi.

Özcan, Malatya Ticaret Borsası, LİDAŞ ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğinde 3.OSB’de yapılan Lisanslı Kayısı Deposu inşaatının yüzde 65 seviyesine geldiğini de belirtti. Biran önce deponun yeni sezona hazırlanması adına çalışmaların sürdüğünü dile getiren Özcan, “Yeni sezona depoyu hazırlayarak TMO’nun alıma geçebileceği bütün alt yapıları da hazırlayacağız. TMO’nun kayısı piyasasına girmesi ile kayısının gelecek yıl iyi bir noktaya geleceğini düşünüyoruz” dedi.

Bu desteklerden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlara ve Malatya Milletvekillerine teşekkür eden Özcan, “Çok hızlı bir şekilde konuyu soğutmadan biran önce 3. OSB’de yer alan depomuzu bitirip TMO’nun kullanabileceği bir noktaya getireceğiz” şeklinde konuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye-İspanya JETCO Toplantısı ve İş Forumu gerçekleşti
Türkiye-İspanya JETCO Toplantısı ve İş Forumu gerçekleşti
Gedikoğlu: Abis Kontrol ile geleceğin güvenlik teknolojilerini bugünden kuruyoruz
Gedikoğlu: Abis Kontrol ile geleceğin güvenlik teknolojilerini bugünden kuruyoruz
CLAROS İzmirlilerin ilgi odağı oldu
CLAROS İzmirlilerin ilgi odağı oldu
Bakan Elvan'dan fiyat istikrarı mesajı
Bakan Elvan'dan fiyat istikrarı mesajı
Son Haberler
Bakan Kurum: Her yetişemezsiniz iddiasına, yeni bir anahtar teslimiyle cevap verdik
Bakan Kurum: Her yetişemezsiniz iddiasına, yeni bir anahtar teslimiyle...
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Özen'den, Çeşme Belediyesi'ne 57 milyonluk kültür sanat ihalesi tepkisi!
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Özen'den, Çeşme Belediyesi'ne 57...
Bakan Memişoğlu: Sağlığı hayatın her noktasına taşıyacağız
Bakan Memişoğlu: Sağlığı hayatın her noktasına taşıyacağız
Özgür Özel: Yolumuza devam edeceğiz
Özgür Özel: Yolumuza devam edeceğiz
AHBAP Derneği soruşturmasında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor
AHBAP Derneği soruşturmasında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor
FETÖ'ye 81 ilde operasyon: 968 gözaltı kararı
FETÖ'ye 81 ilde operasyon: 968 gözaltı kararı
Bakan Gürlek, Kızılay’a 150 bin lira bağışladı
Bakan Gürlek, Kızılay’a 150 bin lira bağışladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP’den istifa etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP’den istifa etti
FETÖ ABD için de büyük tehdit
FETÖ ABD için de büyük tehdit

Ana Sayfa
GÜNCEL
POLİTİKA
YEREL YÖNETİMLER
DÜNYA
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.