Başkan Yüksel'den 9 Eylül mesajı!

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, 9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Yüksel'den 9 Eylül mesajı!
08 Eylül 2020 - 17:41 - Güncelleme: 08 Eylül 2020 - 19:42
Başkan Yüksel mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘’ 9 Eylül  İzmir’in Kurtuluşu, sadece İzmir’in değil, Bursa’nın, İstanbul’un, velhasıl bütün Anadolu’nun işgalden kurtuluşunu gerçekleştirdi.
Tüm dünyaya açılan kapıları, binlerce yıllık tarihiyle nice medeniyete beşik olan Güzel İzmir’in insanları atılan ilk kurşunla hedefi belirlemiş, denize dökülen son askerle sonuca ulaşmıştır. Kahramanlığın doğduğu İzmir topraklarında kararlılıkla yürütülen mücadele sonucu bir destan yazılmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1 Eylül'de Dumlupınar'da verdiği 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri' emri 9 Eylül 1922'de İzmir'de noktalanırken; bu zafer yalnızca Türkiye için değil, tüm dünyada istiklali için mücadele eden milletlere örnek olmuştur.
Her karış toprağını, kutsal kanlarıyla sulayarak, yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan ve bize emanet eden ölümsüz kahramanlar; devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle,  İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. ‘’

YORUMLAR

  • 0 Yorum