Başkan Yıldızhan'dan 9 Eylül mesajı!

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan, 9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Yıldızhan'dan 9 Eylül mesajı!
08 Eylül 2020 - 17:39 - Güncelleme: 08 Eylül 2020 - 19:50
Yıldızhan yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: ''Milli mücadele dendiğinde akla ilk gelen yerdir İzmir. Düşman işgaline, tutsaklığa karşı çıkışın büyük bir destana dönüştüğü mekândır, bir ruhtur.
9 Eylül yalnızca İzmir'in değil, Anadolu'nun da düşman unsurlarından temizlendiği dönüm noktası olan tarihi bir öneme sahiptir.
Düşman askerlerinin işgal ettiği İzmir'in asıl sahibi olan Türk milleti, adeta küllerinden doğan yeni bir şehir inşa etmiş ve İzmir'i Türkiye'nin en önemli kentleri arasına yükseltmiştir.
 
Şehit Gazeteci Hasan Tahsin'in İzmir'de işgal kuvvetlerine sıktığı ilk kurşunla başlayan mücadele ateşi, Türk direnişinin de sembolü haline gelmiştir. İzmir’in bu şanlı duruşu günümüze uzanan kahramanlığın da göstergesi olmuştur.
 
9 Eylül tüm dünyaya şu mesajı açık ve net bir şekilde vermiştir; Aziz Milletimiz birlik ve beraberliği için, özgürlüğü için, vatanının her karış toprağı için canını da malını da hiç esirgememiştir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle 9 Eylül İzmir’imizin Kurtuluş Gününü kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. ''
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum