Başkan Girbiyanoğlu'ndan 9 Eylül mesajı

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, İzmir’in düşman işgalinden kurutuluşunun 98’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Girbiyanoğlu'ndan 9 Eylül mesajı
08 Eylül 2020 - 18:38 - Güncelleme: 08 Eylül 2020 - 20:13
Başkan Girbiyanoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘’  Tarihin her döneminde emperyalistlerin iştahını kabartan Türk toprakları, zaman zaman işgal altında kalmış, ancak her defasında aziz Milletimiz kahramanlığıyla bu saldırıları bertaraf etmiştir. İşte bunlardan bir tanesi de 1918'den başlayıp, 1922'ye kadar devam eden bir işgal sürecidir.

Kurtuluş Savaşı’nın son evresinde, 26 Ağustos 1922'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki kahraman Türk Ordusu, işgalci hainleri yurdumuzdan temizlemiştir.

30 Ağustos Zaferi ile birlikte 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 9 Eylül 1922'de Yunan askerine yüzmeyi Ege'nin serin sularında öğretmiştir.

İmkansızlıklara rağmen verilen mücadeleyle bizlere bırakılan emaneti sonsuza dek koruyacağız.

Bu duygularla 8 Eylül Selçuk’umuzun, 9 Eylül İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canlarını, kanlarını seve seve feda eden kahraman atalarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. ‘’
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum