Başkan Karaman'dan 9 Eylül mesajı!

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hasan Ali Karaman, 9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Karaman'dan 9 Eylül mesajı!
08 Eylül 2020 - 17:43 - Güncelleme: 08 Eylül 2020 - 19:36
Başkan Karaman mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘’  9 Eylül 1922’de Türk ordusunun Yunan işgali altındaki İzmir’i düşmandan kurtarmasının üzerinden 98 yıl geçti. İşgal edildiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatan; İşgalin bittiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı bitiren dünyadaki tek şehir İzmir'dir.
İzmir ile başlayan istiklal mücadelesi 9 Eylül 1922’de yine İzmir’in düşman işgalinden kurtulmasıyla son bulmuş ve bağımsızlık ateşi İzmir’den tüm yurdu sarmıştır. 
9 Eylül, güzel vatanımızın ve eşsiz milletimizin kader çizgisidir. İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle elde ettiğimiz kuvvet sayesinde tüm Anadolu şaha kalkmış, büyük bir kahramanlık sonucu düşmanlar topraklarımızdan def edilmiştir.  
Bu duygu ve düşüncelerle İzmir’imizin 9 Eylül Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü’nü kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesinde yer almış başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet  ve şükranla anıyorum.’’
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum