Başkan Doğruca'dan 9 Eylül mesajı !

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, 9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Doğruca'dan 9 Eylül mesajı !
08 Eylül 2020 - 17:42 - Güncelleme: 08 Eylül 2020 - 20:02
Başkan Doğruca mesajında şu ifadelere yer verdi:  '' 9 Eylül; İzmir’in kurtulmasından öte, Anadolu’nun hürriyetine kavuşması, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtulduğu kutlu gündür.
Cumhuriyete geçişin de önemli bir safhası olan 9 Eylül, güzel vatanımızın ve eşsiz milletimizin kader çizgisidir. 
9 Eylül 1922 sadece bir kentin düşman işgalinden kurtulduğu gün değil, dünyanın ilk antiemperyalist savaşı olarak nitelendirilen Kurtuluş Savaşı’nın aziz Milletimizin zaferiyle taçlandığı, tüm dünyaya bir kahramanlık destanının gösterildiği gündür. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluşunda önemli bir yer tutan bu anlamlı günde Anadolu halkı bağımsızlığını tüm dünyaya ilan etmiş, zafer meşalesinin ilk ateşi İzmir’den yakılmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle,  9 Eylül İzmir’imizin Kurtuluş Günü’nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk kurtuluş öncülerinden Hasan Tahsin, Yüzbaşı Şerafettin ve vatanının bekası uğrunda canlarını hiçe sayan tüm şehit ve gazilerimize saygı, sevgi ve minnetlerimi sunuyorum.''
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum