Başkan Demir'den 9 Eylül mesajı!

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, 9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Demir'den 9 Eylül mesajı!
08 Eylül 2020 - 17:44 - Güncelleme: 08 Eylül 2020 - 20:19
Başkan Demir mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘’ Ege’nin incisi bu güzel şehrin düşman işgalinden kurtarılışının 98. Yılını kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içindeyiz. 15 Mayıs 1919’da İşgalci Yunanlı askerleri,  her bireyi ayrı destan yazacak bir milletin topraklarına ayak bastıklarından habersiz olsa da, 9 Eylül 1922’de tüm dünya devletleri gibi bu gerçekle tanıştılar.

İzmir ile başlayan istiklal mücadelesi 9 Eylül 1922’de yine İzmir’in düşman işgalinden kurtulmasıyla son bulmuş ve bağımsızlık ateşi İzmir’de tüm yurdu sarmıştır. Düşmanın denize döküldüğü yer olarak hafızalarımızda yer eden İzmir'imizin kurtuluş tarihi olan 9 Eylül günü, aynı zamanda tüm vatanın esenliğe kavuştuğu günün de  tarihidir.  Kahraman İzmirliler esarete karşı korkusuz duruşlarıyla tüm Anadolu’ya özgürlük sevdasını bu eşsiz topraklardan yaymışlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Türk Milletinin adını altın harflerle tarihe yazdıran aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. ‘’
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum