Şişli Kaymakamlığı'ndan darp iddialarıyla ilgili açıklama

Şişli Kaymakamlığı, yardım başvurusunda bulunan vatandaşa darp iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Şişli Kaymakamlığı'ndan darp iddialarıyla ilgili açıklama
13 Haziran 2020 - 12:47
Şişli Kaymakamlığı, yardım başvurusunda bulunan vatandaşa darp iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle: 

"Bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan “Şişli Kaymakamlığında yardım başvurusunda bulunan vatandaşa….” başlığıyla yayınlanan haber ve paylaşımlarla ilgili olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklama yapılması zarureti hasıl olmuştur.  

Fakir ve yardıma muhtaç olduğundan bahisle, maddi yardım talebinde bulunan Mehmet Nuri Deniz adlı vatandaşımıza, ilçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti kararıyla 21 Mayıs 2020 tarihinde 1.000 Lira, 27 Mayıs 2020 tarihinde 400 Lira olmak üzere bir hafta arayla toplam 1.400 TL nakdi yardım yapılmıştır.  

Kayıtlarımızın incelenmesinde adı geçenin; Duatepe Mahallemizde ikamet ettiği, 34 yaşında ve bekâr olduğu anlaşılmıştır.  


05 Haziran 2020 tarihinde Kaymakamlığımıza gelen Mehmet Nuri Deniz, yapılan 400 Liralık yardımı az bulduğu için görevlilerimizle tartışmış,  daha fazla yardım yapılmadığı gerekçesiyle uygunsuz tavır ve sözler sarf ederek, elindeki parayı

Kaymakamlık Makamında yere savurmuştur.  

İlgili şahıs, uygunsuz tutum ve davranışları nedeniyle güvenlik güçlerimizce bina dışına çıkarılmıştır.   

Olayı gerçek boyutu ve mahiyetinin dışına taşıyarak; toplumda kin, nefret ve ayrımcılığı körükleyerek, fitne ve fesat çıkarmaya yönelik iddialarda bulunan şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.  

Konuyla ilgili Adli ve idari tahkikat devam etmektedir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum