Sağlık Bakanı Koca'dan korona virüsü açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki şüpheli vakalarda korona virüsüne rastlanılmadığını, korona virüsü ilk günden itibaren ciddiyetle ele aldıklarını kaydetti.

Sağlık Bakanı Koca'dan korona virüsü açıklaması
30 Ocak 2020 - 00:18

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Elazığ depreminde enkaz altında kalarak yaralananları hastanede ziyaret etti. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Koca, ziyaret ardından basın mensuplarına korona virüsü ile ilgili basın açıklaması yaptı. Türkiye'de korona virüsüne rastlanılmadığını kaydeden Bakan Koca, bakanlığın bilgilendirmesi dışında başka kaynakları inanılmamasını istedi.

Korona virüsünü ciddiyetle ele aldıklarını söyleyen Koca, “Bu çerçevede Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye için önermediği kontrol yöntemlerini biz erken dönem tedbir amaçlı başladığımızı geçen gün de söylemiştim. Yani geçen Çarşamba'dan itibaren Dünya Sağlık Örgütü önermediği halde havaalanlarında termal artı gözlem odaları, negatif basınçlı ambulans ve 25 hastanemizde gözlem odalarında takibi yapılma üzere hazırlıklı hale geldik. Bu çerçevede özellikle bulaşıcı hastalık önleme yöntemlerini oluşturduğumuz bilim kurulunun yaklaşımları, önerileri doğrultusunda hızla devreye soktuk ve bugüne kadar da olabildiğince şeffaf bir şekilde çıkan sonuçları ve hastaların durumuyla ilgili bilgi aktarmaya çalıştık. Dün için Aksaray'da bahsedilen virüs şüphesi vardı. Bununla ilgili çıkan sonuç negatifti ve 9 kişilik kafileden 1 kişide hastalık belirtileri vardı. Sonuç negatif çıkınca 9 kişilik kafile taburcu edilerek, Çin'e hareket etmiş oldu. Ayrıca Türk vatandaşı 2 kişi de yakın temasta tercüman ve tur operatörü gibi yine Aksaray'dan hastaneden taburcu edilerek, İstanbul'da oturdukları için onlar da evlerine gitmiş oldular” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum