Sağlık Bakanlığı'ndan Ramazan Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri

Sağlık Bakanlığınca, Ramazan Bayramı'nda sağlıklı beslenme hakkında açıklama yapıldı. Bakanlık tarafından bu konu üzerine yapılan önerilerde, "Ramazan Bayramı ve sonrasında dikkat edilmezse öğün sayısının artmasına ve bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarına neden olabilmektedir. Ramazan ayının sonlanması ile tüketilecek yiyeceklerin miktarı aniden artırılmamalıdır" denildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Ramazan Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri
12 Mayıs 2021 - 09:57 - Güncelleme: 12 Mayıs 2021 - 11:22
Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan, vatandaşların Ramazan Bayramı'nda dikkat etmesi gereken sağlıklı beslenme önerileri ise şu şekilde:

"Öncelikle tüm vatandaşlarımız, Ramazan Bayramı süresinceCovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirlere uygun hareket etmeli, kendilerini ve sevdiklerini korumalıdır. Ramazan dolayısıyla beslenme düzenindeki değişiklikler, Ramazan Bayramı ve sonrasında dikkat edilmezse öğün sayısının artmasına ve bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarına neden olabilmektedir. Ramazan ayının sonlanması ile tüketilecek yiyeceklerin miktarı aniden artırılmamalıdır. Gerektiğinde ara öğünlerde taze meyveler, ceviz, badem, fındık ya da az şekerli kompostolar, ayran, kefir gibi içecekler beslenme düzenine eklenebilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum