Prof. Dr. Azap açıkladı! Pandemi ne zaman bitecek?

KLİMİK Derneği Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, “Pandeminin bitişi önümüzdeki yılın ocak, şubat ayı olur diye bekliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Azap açıkladı! Pandemi ne zaman bitecek?
27 Mayıs 2021 - 13:13 - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 - 14:48
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsle mücadele aşılamayla birlikte devam ederken Türkiye'de son dönemde vaka sayıları düşüşe geçti.

Yerli aşı çalışmaları sürerken Pfizer-Biontech, Sputnic V, Sinovac aşılarının Türkiye'ye gelmesi için yeni anlaşmalar da yapıldı. 21'ncisi gerçekleştirilen Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği kongresinde de salgınla mücadele, salgının gidişatı ve aşılama gibi konular çevrimiçi olarak üyelerle birlikte ele alınıyor. Dün başlayan oturumlar kapsamında KLİMİK Derneği Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ve Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi ve KLİMİK Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, KLİMİK Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, Prof. Dr. Selda Sayın Kutlu, Doç. Dr. Mehtap Aydın bugün basın toplantısında bir araya geldi.Toplantıda Türkiye'de salgındaki son durum, tedarik edilmesi planlanan aşılar ve aşılama çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum