IMF ile suçüstü olunca 'Yeni bir olay değil' diyerek sulandırdı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ile İYİ Partili Durmuş Yılmaz’ın IMF yetkilileri ile gizlice görüşmesinin yankıları sürüyor.

IMF ile suçüstü olunca 'Yeni bir olay değil' diyerek sulandırdı
26 Eylül 2019 - 09:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün yaptığı açıklamada gizli kapaklı IMF toplantısını “Bizimle de görüşüyorlar, sivil toplum örgütleriyle de görüşüyorlar. Yeni bir olay değil bu” sözleriyle normalleştirmeye çalıştı. Kılıçdaroğlu’na tepki gecikmedi.

VARANK: İZAH EDİN
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Ekonomide yaşanan olumsuzluklara karşı neredeyse zil takıp oynamadıkları kalan ana ve yavru muhalefet, hükûmetimizi ‘IMF ile anlaşma yapacaklar’ diye itham edip duruyordu. Biz defaatle ‘Türkiye’de IMF defterinin açılmamak üzere kapandığını’ ifade ettik. Şimdi görüyoruz ki, bize iftira atan muhalefetin kendisi IMF ile gizli görüşmeler gerçekleştiriyor. Kamuoyuna açık bir şekilde görüşmek varken, gizli kapaklı görüşmelere yeltenen muhalefetin niyetinin halis olduğunu düşünmemizi kimse beklemesin. Milletimize görüşmelerin içeriğini anlatmaları gerek” dedi.

AKÇAY: BU GİZLİ GÖRÜŞME
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da ne konuşulduğu açıklanmadığı sürece görüşmenin gizli bir toplantı olarak değerlendirileceğini belirtti. Akçay, şunları söyledi: Kılıçdaroğlu gizli kapaklı bir görüşme olmadığını söylüyor ama ne görüştüler? IMF yetkilileri ne dedi? Ne sordu? Gizli dediğimiz durum budur. Açık görüşmede kamuoyuna tüm konuşulanlar anlatılır. Otelde görüşmüşler. Ne yaptınız? Toplantı salonu muydu yoksa oda mıydı? Bunların mahiyetini açıklamaları gerekir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na görüşmeyle ilgili bilgi vermeleri gerekiyor. Önceden ilan edilememiş bir görüşme. CHP ve İP yetkilileri kamuoyuna açıklama gereği sürece gizli bir görüşmedir. ‘Gerek görmedik’ diyorlar. Niye gerek görmüyorsun?


YORUMLAR

  • 0 Yorum