Anasayfa
  • GÜNCEL
  • POLİTİKA
  • YEREL YÖNETİMLER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • Ara
  1. Haberler
  2. POLİTİKA
  3. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan IMF açıklaması: O yıllar geride kaldı!
POLİTİKA
Yayınlanma: 04 Şubat 2019 - 19:13

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan IMF açıklaması: O yıllar geride kaldı!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin seçimlerden sonra IMF’ye gideceği yönündeki söylentilere ilişkin, “Bunlar tamamen Türk ekonomisi ile ilgili algıyı bulandırmaya dönük algı operasyonlarıdır. Bu operasyonların nereden geldiğini de görüyoruz. Türkiye’nin IMF ile hiçbir şekilde bir teması, ilişkisi, yeni bir süreci söz konusu bile değildir. IMF yılları Türkiye için artık geride kalmıştır” dedi.

POLİTİKA
04 Şubat 2019 - 19:13
Yorumlar
3 dk okunma süresi
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan IMF açıklaması: O yıllar geride kaldı!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, güvenli bölge konusunun güvenlik ve dış politika gündeminin önemli başlıklarından birisi olmaya devam ettiğini, ABD Başkanı Donald Trump'ın çekilme kararından sonra Amerikan yönetiminin bu konuda bir takım planlamalar yaptığını, bu konunun takibi için Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Washington'a gideceğini kaydetti.

Türkiye'nin milli güvenliğini teminat altına alınacak adımların atılmasının Türkiye'nin temel beklentisi olduğunu belirten Kalın, “Bu bölgenin kontrolü Türkiye'de olmalıdır. Geçmişten edindiğimiz tecrübelerle bu bölgeyi güvence altına alabilecek tek gücün Türkiye olduğuna inanıyoruz” diye konutu.
“SDG başlığı altında ya da PYD-YPG gibi terör örgütlerine bir kalkan, kamuflaj olmasına Türkiye asla müsaade etmeyecektir” açıklamasında bulunan Kalın, bu konuda Türkiye'nin 1,5 yılda oyalama taktikleri ile karşı karşıya kaldığını, PKK'nın Suriye uzantılarına karşı kararlılıklarının son derece net olduğunun altını çizdi.

“Ocak ayı itibariyle ticaret hacmimiz yüzde 6,3'lük bir artış gösterdi” 

Toplantıda ele alınan konulara ilişkin bilgi veren Sözcü Kalın, “Ekonomi ile ilgili konular da ele alındı. Piyasalarda son dönemde sakin bir seyrin işlediğini, kur bazında pozitif bir istikrarlaşmanın gerçekleştiğini görüyoruz. Geçen yıl turizm gelirleri noktasında Türkiye parlak bir yıl yaşadı. Turizm gelirlerimiz arttı. Dış ticaret hacminde yaşanan büyüme, hem ihracatta hem turizmde eş zamanlı yaşadığımız olumlu gelişmeler var. Ocak ayı itibariyle ticaret hacmimiz yüzde 6,3'lük bir artış gösterdi ki, bu Türk sanayicisinin dünya pazarlarına erişimimin ne kadar arttığını gösteriyor. Hükümetimiz KOBİ'lere ve diğer firmalara üretim noktasında desteklerini devam ettirecekler” şeklinde konuştu. 

Enflasyonla mücadelenin 2019 yılının önemli ekonomi başlığı olduğunu ifade eden Kalın, rakamın daha aşağılara çekilmesi için bir dizi tedbirin bundan sonra da hayata geçirileceğini söyledi. Kalın, “2020 yılında enflasyon hedefinin yüzde 8,2 olarak belirlenmesi ekonomimizin bünyesinin ne kadar güçlü olduğunu da gösteriyor” dedi.

“IMF yılları Türkiye için artık geride kalmıştır” 

Türkiye'nin seçimlerden sonra IMF'ye gideceği yönündeki söylentilere de cevap veren Kalın, kimsenin bu dedikodulara itibar etmemesi gerektiğini kaydederek, “Bunlar tamamen Türk ekonomisi ile ilgili algıyı bulandırmaya dönük algı operasyonlarıdır. Bu operasyonların nereden geldiğini de görüyoruz. Bunları izlediğimizi de ifade etmek isteriz. Türkiye'nin IMF ile hiçbir şekilde bir teması, ilişkisi, yeni bir süreci söz konusu bile değildir. IMF yılları Türkiye için artık geride kalmıştır. Bu konuda kimse herhangi bir yanlış düşünce içinde olmasın” dedi.

“Türkiye bunları asla kabul etmeyecektir” 

Yunanistan Başbakanı Çipras'ın Türkiye bir ziyaret gerçekleştireceğini kaydeden Kalın, “Yunanistan ile yoğun bir gündemimiz var” açıklamasında bulunarak, ele alınacak konular hakkında bilgi verdi.
Türkiye'nin Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de temel haklarını savunmaya devam edeceğini belirten Kalın, “Özellikle Doğu Akdeniz'de bir oldu bittiye Türkiye'nin göz yummayacağını herkesin bilmesi gerekir. Akdeniz'in bir barış denizi haline gelmesi kaynakların eşit ve adil bir şekilde bulunması ve paylaşılmasıyla mümkün olabilir. Özellikle Kıbrıs Rum tarafının belli ülkelerle yaptığı anlaşmalar çerçevesinde defakto durumlar oluşturmaya çalışmasının beyhude durumlar olduğunun altını çizmek isterim. Türkiye bunları asla kabul etmeyecektir. Türkiye'yi Antalya körfezine hapsetmeye çalışan yaklaşımların bizim açımızdan kabul edilebilir olmadığını ifade etmek isterim” diye konuştu.

“Oyalama taktiklerinin kimseye faydası olmayacaktır” 

Münbiç yol haritasının uygulanması ile ilgili çağrısını yineleyen Kalın, “Amerikalı yetkililerle bu konuyu uzun süredir müzakere ediyoruz. Şuana kadar yol haritasının çoktan hayata geçirilmiş olması gerekirdi. Oyalama taktiklerinin kimseye faydası olmayacaktır. İki müttefik ve NATO üyesi ülke olarak Münbiç yol haritasının daha fazla gecikme olmadan hayata geçirilmesi hem ikili ilişkilerimiz hem bölgenin güvenliği hem de Suriye'deki süreç açısından büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Özen'den, Çeşme Belediyesi'ne 57 milyonluk kültür sanat ihalesi tepkisi!
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Özen'den, Çeşme Belediyesi'ne 57 milyonluk kültür sanat ihalesi tepkisi!
Özgür Özel: Yolumuza devam edeceğiz
Özgür Özel: Yolumuza devam edeceğiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP’den istifa etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP’den istifa etti
AK Parti İzmir’den ‘Vefa’ buluşması!
AK Parti İzmir’den ‘Vefa’ buluşması!
Son Haberler
Bakan Kurum: Her yetişemezsiniz iddiasına, yeni bir anahtar teslimiyle cevap verdik
Bakan Kurum: Her yetişemezsiniz iddiasına, yeni bir anahtar teslimiyle...
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Özen'den, Çeşme Belediyesi'ne 57 milyonluk kültür sanat ihalesi tepkisi!
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Özen'den, Çeşme Belediyesi'ne 57...
Bakan Memişoğlu: Sağlığı hayatın her noktasına taşıyacağız
Bakan Memişoğlu: Sağlığı hayatın her noktasına taşıyacağız
Özgür Özel: Yolumuza devam edeceğiz
Özgür Özel: Yolumuza devam edeceğiz
AHBAP Derneği soruşturmasında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor
AHBAP Derneği soruşturmasında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor
FETÖ'ye 81 ilde operasyon: 968 gözaltı kararı
FETÖ'ye 81 ilde operasyon: 968 gözaltı kararı
Bakan Gürlek, Kızılay’a 150 bin lira bağışladı
Bakan Gürlek, Kızılay’a 150 bin lira bağışladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP’den istifa etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP’den istifa etti
MHP'de 32 belediye başkanı adayı daha belli oldu
MHP'de 32 belediye başkanı adayı daha belli oldu

Ana Sayfa
GÜNCEL
POLİTİKA
YEREL YÖNETİMLER
DÜNYA
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.