Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile görüştü

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüştüğünü açıkladı. Görüşmede DEAŞ, Suriye ve ABD askerlerinin Suriye’den çekilmesi konularının görüşüldüğü öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile görüştü
23 Aralık 2018 - 20:12

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüştüğünü açıkladı. Görüşmeyi Twitter hesabından duyuran Trump, “Erdoğan ile uzun ve verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. DEAŞ'ı, Suriye'deki ortak eylemlerimizi ve ABD askerlerinin Suriye'den çekilme sürecini konuştuk. Uzun yılların ardından eve dönüyoruz. Aynı zamanda yoğun bir biçimde ticaret konularını da konuştuk" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaşıldı:

"Bugün ABD Başkanı Sn @RealDonaldTrump ile ticari ilişkilerimizden Suriye'deki gelişmelere kadar birçok konuda eşgüdümümüzü artırma noktasında mutabık kaldığımız verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmemizin ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum." 

YORUMLAR

  • 0 Yorum