Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuştu: 'Ben Gencime Güveniyorum, Gencime İnanıyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Zirvesi’ne katıldı. Yaptığı konuşmada, "Türkiye Gençlik Zirvesi'nin başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum. Türkiye gençlik sivil toplum kuruluşları kuruluşunu, böylesine anlamı bir zirveye öncülük ettiği için tebrik ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuştu: 'Ben Gencime Güveniyorum, Gencime İnanıyorum'
03 Kasım 2018 - 13:45 - Güncelleme: 04 Kasım 2018 - 15:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu. Türkiye Gençlik Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tebriklerini dile getirmekten de çekinmedi. Konuşmasında, “Türkiye gençlik sivil toplum kuruluşları kuruluşunu, böylesine anlamı bir zirveye öncülük ettiği için tebrik ediyorum. Her kurumun gençlikle ilgili görevleri vardır. Tabi bu durum gençlik politikalarını takip edebileceğimiz yapılar oluşturmamıza mani değildir. Bu sebeple, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarından birisinde gençlerle ilgili alt çalışma grubu oluşturulmasını gündemimize alabiliriz. Böylece bu müjdeyi gençlerimizle paylaşmış olalım.” sözlerine de yer verdi.

Gelecek Endişesi Kalkacak, Beklentiler Karşılanacak

Türkiye Gençlik Zirvesi’nde yaptığı konuşmada gençlere yönelik düşüncelerini aktaran Erdoğan, “8 bin genç ile yapılan araştırmanın çıktılarının, gönüllü kurumlarımız başta olmak üzere üniversitelerimiz ve ailelerimiz için yol gösterici olmasını diliyorum. İçerik ve yöntem itibariyle bu çalışma imza atan akademisyenlere, gençlerimize teşekkür ediyorum. Araştırma sonuçları da gösteriyor ki gençlerimizle sürekli yüz yüze görüşmemiz, konuşmamız, birbirimizi anlamaya çalışmamız şart. Cumhurbaşkanı olarak işte bu sebeple gençler tarafından düzenlenen etkinliklere hep özen gösterdim. Özel bir önem verdim, vermeye de devam ediyorum.” Dedi. Gençlerin gelecek kaygılarına ve beklentilerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlerimizin gelecekleriyle ilgili endişelerini ortadan kaldıracak ve beklentilerini karşılayacak politikalar geliştirmek bizim en başta gelen görevimizdir. Dünyanın hızla değiştiği bir dönemde gençlerimize yönelik çalışmalarımızın sabit kalması düşünülemez. Gençlerin gerisinde kalan değil, onların önünü açan, rota çizen bir anlayışla çalışmalarımızı yürütmeliyiz. Hem devleti yönetenler olarak bizim, hem gençlere dair hassasiyeti olan STK'larımızın bu noktada sorumluluğu bellidir. Hepimizin ortak sorumluluğu gençlerimizin, terör, şiddet, uyuşturucu bataklığına düşmeyecekleri biz zemini birlikte hazırlamaktır.” Dedi.


Engeller Kalkıyor

Gençlerin formatlanmasının, belli kalıplara mahkum edilerek büyütülüp eğitilmesinin yanlış olduğunu düşündüğünü belirten Erdoğan, “İdeallerinin önündeki engelleri kaldırmanın çabası içinde olacağız. Yasaklarla çevreleme değil, alabildiğine genişletmeyi hedefliyoruz. Toplan nüfusunun 4'te 1'inden fazlası 15-30 yaş arası gençlerden oluşan Türkiye, bu bakımdan dünyanın en şanslı ülkelerinden biridir.” Dedi. Aynı zamanda üniversite, harç ve burs konularına da değinen Cumhurbaşkanı, geçmiş dönemdeki yetersizliklerden günümüzdeki imkanlara nasıl gelindiğinin de altını çizdi. Açıklamalarında, “Üniversite sayısını 76'dan 206'ya çıkarttık ama bazıları hala eleştiriyor, varsın eleştirsinler. Biliyoruz ki biz çok önemli bir eksiği giderdik. Üniversiteyi onların ayağına götürdük. Hani bir dostumun bir ifadesi var. "Oxford'u getirdik de gitmedik mi?" demişti. Biz de işte bunu yaptık. Şu anda 81 vilayetimizin tamamında üniversitelerimiz var. Şimdi niteliği artırmamız lazım. Buna gayret etmemiz lazım.” Diye konuştu.

“Ne Yaparsanız Yapın, Unutuluyor”

Türkiye Gençlik Zirvesi’nde konuşan Erdoğan, yükseköğretimde dağıtılan burslara ve fakültelere göre değişiklik gösteren harç miktarlarına da değindi. Harçların kaldırılmasına vesile olduğunu söyleyen Erdoğan, “Hem bu meselenin marjinal örgütler tarafından istismar edilmesinin önüne geçtik, hem de gençlerimizin ve ailelerinin omuzlarından önemli bir yükü almış olduk. Ama ne yaparsanız yapın, bunlar bir gün geçiyor unutuluyor. Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde öğrenim gören gençlerimizin burs imkanlarını geliştirdik. 16 yıl önce 45 liracık burs kredi veriliyordu. Biz bunu şimdi şu anda Ocak ayından itibaren lisans öğrencilerinin eline 500 lira geçecek, yüksek lisans öğrencilerine 1000 lira verilecek, doktora öğrencilerine 1500 lira ödenmeye başlanacak.” Dedi.


Gençlere Çok İş Düşecek

Gençlere güveninin tam olduğunu konuşma içerisinde her fırsatta dile getiren Cumhurbaşkanı, aynı zamanda gençlerden çok da beklentisi olduğunu belirtti. Sözlerine, “Bugün hem Meclis'te hem partimizde hem kabinemizde gençlerimiz çok önemli sorumluluklar üstleniyor. Biz geldik, seçme yaşı neydi? 18. Seçilme, 30. Dedik ki seçme aslında zor mu kolay mı diye baktığımızda, zor. Seçilme; kolay. Niye? Bir tane siyasi lider dedi ki, "Taksim meydanına dört ayaklı koysam seçtiririm" dedi. Düşünebiliyor musunuz? niye? Kolay olduğu için. Ama seçme zor, ayıklayacaksın. İşte biz dedik ki, seçme ve seçilmeyi ilk etapta 25'e indirdik, ardından 18'e indirdik. Şimdi seçme-seçilme 18. Bu nedir? Ben gencime güveniyorum, gencime inanıyorum.” Diyerek devam ettirdi.


“Bizim Andımız İstiklal Marşıdır”

Danıştay'ın andımız kararına olan fikrini de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Andımız kararının açıklanması sonrasında gerek sosyal medyada, gerekse kimi yayın organlarında şahit olduğumuz manzaralar açık söylüyorum. Bu konudaki kararlılığımızı daha da artırmıştır. Çünkü bu metin bu ülkede, ezanı Türkçe okumak, okutmak isteyenlerin eseridir. Bu bir. Metne baktığın zaman içerik itibariyle bu milletin kendisini, kültür, medeniyet anlayışını ortaya koyan bir metin değil. Bizim andımız İstiklal Marşımızdır ve İstiklal Marşımızla beraber yolumuza devam ediyoruz. İstiklal Marşımızdan daha güzel, güçlü bir ant olabilir mi? Yok. Ama bunlar böyle çıkarmışlar.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum