Anasayfa
  • GÜNCEL
  • POLİTİKA
  • YEREL YÖNETİMLER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • Ara
  1. Haberler
  2. POLİTİKA
  3. CHP'nin 16 adayı daha belli oldu
POLİTİKA
Yayınlanma: 07 Şubat 2019 - 11:25

CHP'nin 16 adayı daha belli oldu

rn rnCHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun biri büyükşehir olmak üzere belirlenen 16 belediye başkan adayının daha isimlerini açıkladı. Ordu Büyükşehir için Mustafa Adıgüzel, Ankara Etimesgut’a Celal Çelik, Maltepe’de Ali Kılıç aday gösterildi.

POLİTİKA
07 Şubat 2019 - 11:25
Yorumlar
2 dk okunma süresi
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'nin 16 adayı daha belli oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'nden (PM) aldığı yetki kapsamında partisinin yerel seçimler için yarışacak bazı adaylarını belirledi. Belirlenen 16 adayı ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Torun, "Bugün 16 adayımızı daha açıklıyoruz. Önümüzdeki günlerde belki bir açıklamamız daha olabilir. Çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızı titizlikle gerçekleştiriyoruz ve her bir adayımızı tespit ederken bütün değerlendirmeleri, verileri ortaya koyuyoruz. Bütün görüşleri alıyoruz ve bunların ışığında da en doğru adayı tespit etmek için mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Belirlenen 16 aday 
Torun, belirlenen belediye başkan adaylarının şu isimler olduğunu kaydetti:
“Adana Karataş Mehmet Yıldız, Ankara Etimesgut Celal Çelik, Antalya Kaş Hayri Süt, Hatay Arsuz Asaf Güven, Hatay Kumlu Rıfat Akkuyu, Isparta Yalvaç Erkan Ünal, İstanbul Maltepe Ali Kılıç, İstanbul Silivri Özcan Işıklar, İzmir Bayraklı Serdar Sandal, Konya Halkapınar Ahmet Özkaya, Konya Taşkent Hilal Ülkü Türedi, Muğla Bodrum Mustafa Saruhan, Muş Bulanık Rüstemgedik Beldesi Fikret Hamarat, Ordu Büyükşehir Mustafa Adıgüzel, Samsun Bafra Kemal Bütüner, Şanlıurfa Siverek Mehmet Fatih Bucak.”

"10 Şubat Pazar günü saat 11'de Ankara Arena'da belediye başkan adaylarımızı aday tanıtım toplantısı yapacağız” 

“10 Şubat Pazar günü saat 11'de Ankara Arena'da belediye başkan adaylarımızı aday tanıtım toplantısı yapacağız” diyen Torun, “CHP yerel seçimlere her anlamda hazırdır. Bildirgesiyle hazırdır belediyeleriyle adaylarıyla hazırdır bütün yönetim kadrolarıyla hazırdır”ifadelerini kullandı.

"Boş laf" 
Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Torun, CHP'nin HDP'ye yakınlığıyla bilinen isimleri aday gösterdiği yönündeki eleştirilerin sorulması üzerine Torun, “Boş laf. Biz bütün adaylarımızı büyük bir titizlikle gerçekleştiriyoruz. Halka yakın çözüm üreten sorunları çözecek olan ve bölgesinde halkını kucaklayacak hiç kimseyi ayırt etmeden, hiç kimseyi dışlamadan herkesi kucaklayacak bir anlayışla yönetecek adaylarımızı seçiyoruz. Biz her zaman söylediğimiz gibi tabanda ittifak arıyoruz bütün kesimleri kucaklıyoruz” dedi. 

Pazar günü açıklanacak seçim bildirgesinde ne gibi başlıkların olduğunun sorulması üzerine Torun, “Biz yaşamın içindeyiz. Çözüm üretmek istiyoruz. CHP'nin halkçı belediyeciliği ve çözüm belediyeciliğini ortaya koyacağız. Vatandaşın direk sorunlarını çözen onu kucaklayan ve bütün kesimleri bir kabul eden birlikte Türkiye olmanın heyecanını ortaya koyacağız. Asla ayrışan değil birleşen ve huzurlu bir ülkede yaşamanın mutluluğunu ortaya koyacak bir çalışma olacak” cevabını verdi. 

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç'un Batıdaki stratejileriyle ilgili yaptığı açıklamada, hiçbir siyasi partiyle gizli ya da açık ittifaklarının olmadığı yönündeki değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine Torun, “ Biz İYİ Parti ile işbirliği gerçekleştirdik. Onunda iller bazında büyükşehirler bazında değerlendirme yaptık. Bir taban ittifakı sandık ittifakı millet ittifakının peşindeyiz. Bu anlamda buna katkı sunacak buna destek olacak her yapıya saygı duyuyoruz” şeklinde konuştu.  

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP Genel Başkanı Özel: Son güne kadar durmadan çalışılacak
CHP Genel Başkanı Özel: Son güne kadar durmadan çalışılacak
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan Cemil Tugay’a sert tepki
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan Cemil Tugay’a sert tepki
AK Parti Teşkilat Başkanı Büyükgümüş:
AK Parti Teşkilat Başkanı Büyükgümüş: "Siyaseti koltuk kapma oyunu olarak görmedik"
CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre: Özkan Yalım oy birliğiyle ihraç edildi
CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre: Özkan Yalım oy birliğiyle ihraç edildi
Son Haberler
CHP Genel Başkanı Özel: Son güne kadar durmadan çalışılacak
CHP Genel Başkanı Özel: Son güne kadar durmadan çalışılacak
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan Cemil Tugay’a sert tepki
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan Cemil Tugay’a sert tepki
AK Parti Teşkilat Başkanı Büyükgümüş:
AK Parti Teşkilat Başkanı Büyükgümüş: "Siyaseti koltuk kapma oyunu...
CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre: Özkan Yalım oy birliğiyle ihraç edildi
CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre: Özkan Yalım oy birliğiyle ihraç...
Mehmet Gazioğlu'ndan Ramazan Bayramı Mesajı
Mehmet Gazioğlu'ndan Ramazan Bayramı Mesajı
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Ayyıldız Özen’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Ayyıldız Özen’den 14 Mart...
AK Partili Kocabaş, Kordon Yeraltı Otopark’ı için rakamlarla konuştu!
AK Partili Kocabaş, Kordon Yeraltı Otopark’ı için rakamlarla konuştu!
CHP Genel Başkanı Özel'in mitingi öncesi CHP Milas İlçe Başkanı Kılbey istifa etti
CHP Genel Başkanı Özel'in mitingi öncesi CHP Milas İlçe Başkanı...
Rusya'dan Venezuela uyarısı
Rusya'dan Venezuela uyarısı

Ana Sayfa
GÜNCEL
POLİTİKA
YEREL YÖNETİMLER
DÜNYA
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.