Anasayfa
  • GÜNCEL
  • POLİTİKA
  • YEREL YÖNETİMLER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • Ara
  1. Haberler
  2. POLİTİKA
  3. CHP'li vekilden sürpriz istek! Teklif sunuldu...
POLİTİKA
Yayınlanma: 22 Ekim 2018 - 12:51

CHP'li vekilden sürpriz istek! Teklif sunuldu...

Kendisi de Galatasaray taraftarı olan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsane isimlerinden, futbolu ve kişiliğiyle Türk spor tarihine damga vuran Metin Oktay'ın adının, Türkiye Süper Ligi 2019-2020 sezonuna verilmesini istedi.

POLİTİKA
22 Ekim 2018 - 12:51
Yorumlar
2 dk okunma süresi
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'li vekilden sürpriz istek! Teklif sunuldu...
Alpay Antmen, TBMM Başkanlığına Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunu'na madde eklenmesini öngören bir kanun teklifi sundu.

"Türkiye Süper Liginde oynayan bazı futbolcuların sportmenliğe yakışmayan, kötü örnek oluşturan davranışlarının kamuoyunda ciddi yer tutmasının spora darbe vurduğundan" hareket eden Antmen, toplumun saygıyla hatırladığı ve andığı, centilmenliği, sportmenliği, davranışlarıyla örnek olan merhum futbolcu Metin Oktay'ın adının 2019-2020 Süper Lig'e verilmesi için kanun teklifi verdi.

Teklif sahibi Antmen, Atatürk'ün, "Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim." sözüne işaret ederek, Atatürk'ün bu sözüyle sporcuların işlerini iyi yapmalarının yeterli olmadığını, topluma ve gelecek kuşaklara da örnek olmaları gerektiğinin altını önemle çizdiğini belirtti.

Özellikle milyonların izlediği futbolda, sporcuların sadece sahalarda gösterdiği performansın önemli olmadığına dikkati çeken Antmen, sporcuların davranışlarını, söylemlerini ve hareketlerini de titizlikle seçmelerinin, kendilerini izleyen ve örnek alan başta çocuklar ve gençler açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Antmen, Türkiye Süper Liginde oynayan bazı futbolcuların sportmenliğe yakışmayan, kötü örnek oluşturan davranışlarının kamuoyunda ciddi yer tutmasının spora darbe vurduğunu belirtti.

Özellikle Süper Ligde milyonların izlediği sporcuların bazılarının, çocuklara kötü örnek olduğuna değinen Antmen, "Oysa bazı sporcular hal, hareket ve davranışları ile öylesine saygı uyandırmıştır ki bu sporcuların sosyal ve kişisel hayattaki karakterleri spordaki başarılarından, hatta onun da ötesine geçebilmektedir." dedi.

  Spor tarihinde hem spordaki başarılarıyla hem de kişilikleriyle topluma mal olmuş ve saygıyla hatırlanan birçok isim bulunduğuna işaret eden Antmen, bunlardan birinin, "Galatasaraylı efsane futbolcu, taçsız kral lakaplı, hangi kulüp olursa olsun bütün taraftarların saygı ve sevgiyle andıkları Metin Oktay" olduğunu vurguladı. Antmen, önergesinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Jübilesinde ezeli rakibi ve dostu Fenerbahçe formasını 'şeref duyarım' diyerek giyen, gol attığı zaman sevinci abartan takım arkadaşına 'abartmayalım rakip de olsak onlar arkadaşlarımız' diye uyarıda bulunan, sporu ticaret olarak görmeyerek sportmence kendisine teklif edilen yüksek transfer ücretini 'bizi sevenleri üzmeyelim' diyerek geri çeviren, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam kararını durdurmak için imza toplayan, 12 Eylül darbesine karşı aydınlar bildirgesine imza atan ve maç öncesi yazı tura esnasında Atatürk'ün yüzü yere gelmesin diye hep 'tura' diyen bir centilmen, sportmen, kişiliğini başarılı sporculuğuyla buluşturmuş ve tüm topluma örnek olmuş bir isimdir Metin Oktay. İşte Oktay, Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' dediği sporcu kişilikti. Bu nedenle tüm toplumun saygı ile hatırladığı ve andığı, centilmenliği, sportmenliği, davranışlarıyla hala örnek olan merhum futbolcu Metin Oktay'ın adının 2019-2020 Süper Lig'e verilmesi, amaçlanan sporcu kişiliğinin toplum önünde örnek olacak şekilde getirilmesine ve gelecek nesillere aktarılmasına olanak sağlayacaktır. Sadece futbolda değil; bütün spor dallarında nezaketli, centilmen, sportmen insanları desteklemek ve onlara var olmasını sağlamak milletin vekilleri olarak ülkemize bir borcumuz ve ödevimizdir."
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti İzmir’den ‘Vefa’ buluşması!
AK Parti İzmir’den ‘Vefa’ buluşması!
AK Parti’de 4 İl Başkanı Görevden Alındı
AK Parti’de 4 İl Başkanı Görevden Alındı
CHP Grup Başkanı Özel’den
CHP Grup Başkanı Özel’den "yeni parti" iddialarına cevap
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü
Son Haberler
AK Parti İzmir’den ‘Vefa’ buluşması!
AK Parti İzmir’den ‘Vefa’ buluşması!
Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem
Özkan Yalım’dan ek ifade
Özkan Yalım’dan ek ifade
AK Parti’de 4 İl Başkanı Görevden Alındı
AK Parti’de 4 İl Başkanı Görevden Alındı
CHP Grup Başkanı Özel’den
CHP Grup Başkanı Özel’den "yeni parti" iddialarına cevap
Reha Muhtar hayatını kaybetti
Reha Muhtar hayatını kaybetti
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda...
Meteoroloji'den flaş uyarı: Akşama kadar sürecek
Meteoroloji'den flaş uyarı: Akşama kadar sürecek

Ana Sayfa
GÜNCEL
POLİTİKA
YEREL YÖNETİMLER
DÜNYA
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.