Anasayfa
  • GÜNCEL
  • POLİTİKA
  • YEREL YÖNETİMLER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • Ara
  1. Haberler
  2. POLİTİKA
  3. Bir evde 2 muhtar
POLİTİKA
Yayınlanma: 04 Nisan 2019 - 20:35

Bir evde 2 muhtar

Elazığ’da geçen dönem muhtar olan Zülküf Demirpolat aynı yerden tekrar seçilirken, eşi Gülizar Demirpolat ise gelin geldiği köyden muhtar oldu. Bir evden iki muhtar çıkması sevinci ikiye katladı.

POLİTİKA
04 Nisan 2019 - 20:35
Yorumlar
2 dk okunma süresi
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bir evde 2 muhtar
Merkeze bağlı tarihi Harput Mahallesi muhtarı Zülküf Demirpolat'ın yaptığı hizmetleri gören ve heveslenen eşi Gülizar Demirpolat, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde merkeze bağlı Beydağı köyünden aday oldu. Seçimlerde Zülküf Demirpolat, 5 adayla yarışarak 480 oyun, 209'un aldı ve ikinci kez muhtar seçildi. Harput Mahallesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki gelin geldiği Beydalı köyünden aday olan eşi Gülizar Demirpolat ise tek adayla yarışarak 179 seçmenin 92'sinin oyuyla muhtarlığı kazandı.

Seçimlerde vatandaşların tekrar kendilerine yola devam dediğini dile getiren Zülküf Demirpolat, “Onlar bizi mahcup etmedi, bizde inşallah daha güzel hizmetlerle mahcup etmeyeceğiz. Herkese duamızı gönderiyoruz. Güzel bir seçim süreci geçti. Vatandaşlarımız bizi tekrar tercih etti. Eşimin aday olacağımdan benim haberim yoktu. Eşim köyde kendi kulis çalışması yapmış. Köye gidip geliyordu. O köylüyüz ve orada kendi arazimiz ve evimi var. Rahmetlik babamla birlikte ikametgahları oradaydı. Köydeki bayanlar illa buraya da siz aday olun diye ısrarcı olunca aday oldu. Ardından kazandı. Kendisini tebrik ediyoruz” dedi.

“Evde değil de, muhtarlık sürecinde emrine gireriz”

Bir evde 2 muhtar olduğunu belirten Demirpolat, “Belki bu süreçte Türkiye'de bir ilk. Hayırlı hizmetler yapacağına biz eminiz. Adana'dan bu köye gelin gelmişti. Mutluyuz. Kendi köyüme de ayrı bir sevgi ve saygılarını gönderiyorum. Çünkü sorunları çok fazla. İnşallah muhtarımız bu süreçte daha güzel hizmetler yapacak. Artık onun kendi köyü oldu. Doğduğu yer değil de doyduğu yer. Bizlere de ne düşerse muhtarımızın evde değil de, muhtarlık sürecinde emrine gireriz. Devamlı 'Muhtar Bey' diye hitap ederdi. Artık aynı hitabı kendisine bulunacağız. Sayın Muhtarım, diye hitap edeceğiz. Krallık kimde olacak. Şuana kadar bizdeydi ama bundan sonra bakalım kimde olacak.” diye konuştu.

"Gelin geldiği köye muhtar oldu "

Muhtar olma sürecini anlatan Gülizar Demirpolat, “Eşimin Harput'ta güzel hizmetleri oldu. Gördükçe bizde heveslendik. Köye gidiyorduk ve birçok eksiklikler var. Kadınlarla bir toplantı yaptık. Onlar teklif etti. Hoşumuza gitti ve gayretlendik. 2 yıldır köyümüzde hizmetlerimiz de oluyor. Köyümüzün kanalizasyon, yol, imam evi sorunu var. Çocuklara park için söz verdik. Okulumuz var atıl bir durumda şimdi orayı onarmak istiyoruz. Muhtar evi veya köy odası yapmak, tandır istiyoruz.

Sokaklarımızı yıkık evlerden temizleyip, parke taşı düşünüyoruz. Kaynak suyumuzu çoğaltacağız. Birde şifalı suyumuz var onu değerlendirelim diyoruz. Seviniyoruz. İnşallah iyi olur. Eşim olur mu olmaz mı diye düşündü. Kayın pederim çok destek verdi. Gelinimin arkasındayım, dedi. Eşimde iyi olur, dedi. Devletimiz de büyük ve güçlü bir devlet. Harput'umuza her şeyi yaptırdık, inşallah köyümüze de yaptırırız. Çevremdekiler çok seviniyorlar. Özellikle köyümüzdeki kadınlar çok sevindi.” ifadelerine yer verdi. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP Genel Başkanı Özel: Son güne kadar durmadan çalışılacak
CHP Genel Başkanı Özel: Son güne kadar durmadan çalışılacak
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan Cemil Tugay’a sert tepki
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan Cemil Tugay’a sert tepki
AK Parti Teşkilat Başkanı Büyükgümüş:
AK Parti Teşkilat Başkanı Büyükgümüş: "Siyaseti koltuk kapma oyunu olarak görmedik"
CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre: Özkan Yalım oy birliğiyle ihraç edildi
CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre: Özkan Yalım oy birliğiyle ihraç edildi
Son Haberler
CHP Genel Başkanı Özel: Son güne kadar durmadan çalışılacak
CHP Genel Başkanı Özel: Son güne kadar durmadan çalışılacak
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan Cemil Tugay’a sert tepki
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan Cemil Tugay’a sert tepki
AK Parti Teşkilat Başkanı Büyükgümüş:
AK Parti Teşkilat Başkanı Büyükgümüş: "Siyaseti koltuk kapma oyunu...
CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre: Özkan Yalım oy birliğiyle ihraç edildi
CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre: Özkan Yalım oy birliğiyle ihraç...
Mehmet Gazioğlu'ndan Ramazan Bayramı Mesajı
Mehmet Gazioğlu'ndan Ramazan Bayramı Mesajı
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Ayyıldız Özen’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Ayyıldız Özen’den 14 Mart...
AK Partili Kocabaş, Kordon Yeraltı Otopark’ı için rakamlarla konuştu!
AK Partili Kocabaş, Kordon Yeraltı Otopark’ı için rakamlarla konuştu!
CHP Genel Başkanı Özel'in mitingi öncesi CHP Milas İlçe Başkanı Kılbey istifa etti
CHP Genel Başkanı Özel'in mitingi öncesi CHP Milas İlçe Başkanı...
Bahçeli'den Ekrem İmamoğlu açıklaması
Bahçeli'den Ekrem İmamoğlu açıklaması

Ana Sayfa
GÜNCEL
POLİTİKA
YEREL YÖNETİMLER
DÜNYA
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.