Başkan Sürekli'den Soyer'e sert tepki!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Teşkilatı’nda düzenlediği kahvaltı ile basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 aylık icraatlarını değerlendiren Sürekli, “İzmir 9 ayda 9 doğurdu.Doğan da sağlıklı değil.'' dedi.

Başkan Sürekli'den Soyer'e sert tepki!
30 Aralık 2019 - 11:55 - Güncelleme: 30 Aralık 2019 - 20:48

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, basın mensupları ile bir araya geldi. Sürekli’ye İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal eşlik etti. Toplantıda Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 aylık icraatlarını değerlendiren Sürekli, “İzmir 9 ayda 9 doğurdu. Doğan da sağlıklı değil. Bu tablo Seferihisar tablosundan belliydi. 2019’dan İzmir’in 2020’yi de nasıl geçireceği belli. Üzülerek söylemeliyim ki; ulaşım hizmeti, su kesinti, koku problemi, su baskını gibi konularla 2019’u geçirdik. Onlar toz pembe tablolar çizerken sokak kan ağladı. İzmir;  somut,  elle tutulur bir hizmet alabilmek için 9 doğurdu. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmirli hemşehrilerimiz muhalefeti bize, yönetimi CHP’ye verdi. Ancak onlar mış gibi yapmaktan başka bir şey yapmadılar.  Sadece fotoğraf için tasarlanmış makam minibüsünden el salladılar. Makam aracını önden gönderip, kendileri Mercedes ile arkadan gittiler.” dedi.

Başkan Sürekli konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü; “İlk yaptıkları iş gelip Şatoya kurulmak oldu. İzmir’in sokaklarından çok yurtdışı sokaklarını arşınladı. Seferihisar’da yılda 175 kez yurtdışına gitti. Bu seyahatler sorulduğunda ise İzmir’i tanıttığını söylüyor ama biz bir şey göremedik. Bunun dışında gelecek yatırımcıya İzmir hazır mı? Aziz Kocaoğlu,  bu şehirde 3 yıl başkanlık yaptı.  İzmir’in malına mülküne sahip çıktı, o yaptıklarını az da olsa anlatmazdı. Şimdi ki başkan ise miras yedi gibi yapmadığı işlerim reklamını yapıyor. Aziz Kocaoğlu dönemine sırtına dayamış. 1 yıl olacak hala A takımını kuramamış bir belediye başkanı tarafından yönetiliyoruz. Biz İzmir değişecek diye beklerken durmadan kadrolar değişiyor. Güvenmek iyidir ama kontrol etmek daha iyiydi. Kime güvendikleri, nasıl kontrol ettikleri belli değil. İzmir için üzülüyoruz”.

2020’DE İZMİR BULUŞMALARI BAŞLAYACAK

Toplantıda 2020 planlarına ilişkin de bilgi veren Başkan Sürekli, “Epey işler yaptık. Özellikle teşkilat açısından. Göreve geldiğimizde İstanbul seçimleri gündemdeydi. Arkasından teşkilat çalışmalarına yöneldik. İzmir’de bölge mahalle başkanları toplantısı yaptık. İzmir’i 55 bölgeye ayırmıştık. 194 mahalle başkanımızı dinledik onların talep ve beklentilerini dinledik. Bu burada bitmedi, 2020’de ikinci tura başlayacağız. Görev süremiz boyunca buna devam edeceğiz. İzmir İl Teşkilatı olarak rol model olan bir çalışmaları olduğundan bahseden Sürekli; “Övündüğümüz, rol model olan bir teşkilat çalışmamız var. 30 ilçede eş zamanlı parti üyelerini ziyaret ediyoruz. 30 ilçede başta kurucu ilçe başkanlarımız, en uzun süre görev yapmış mahalle başkanlarımız olmak üzere üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Kurucularımızla iki defa toplantı yaptık. Kendilerini dinlemeye devam ediyoruz. Bu ziyaretler bir model oldu. Diyoruz ki; İstanbul ve Ankara AK Parti içinde lokomotif oldular. Bu dönemde İzmir bu görevi üstlensin İzmir lokomotif olsun. Bu proje önemli oldu. Bunun dışında, sivil toplum örgütleri ile iletişimimizi arttırdık. İzmir’de birçok sivil toplum örgütlerini ziyaret ettik. Hepsine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Ayrıca İzmir buluşmalarına da başlayacağını ifade eden Sürekli, “İzmir buluşmaları adı altında bir etkinlik düzenleyeceğiz. Haftanın bir günü, İzmir’in belli kesimleriyle, odalarla, başkanlarla, spor kulüpleri ile bir araya gelip istişare halinde olacağız. Bunun ilkini 2020’nin ilk haftasında gerçekleştireceğiz. İzmir’deki il başkanları ile de görüştüm. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile görüştüm, kendisi olumlu yaklaşıyor. İl Başkanları ile bir araya gelip, bir yemek yiyip İzmir’i konuşacağız, daha iyi yöneltilmesi için neler yapılabilir konusunda Deniz Bey olumlu yaklaştı.” dedi.

''İNŞALLAH UZUN YILLAR GÜZEL HİZMETLERİ BERABER ÜRETECEĞİZ''

Basın mensuplarının ‘İl Kongresi’nde aday olacak mısınız?” sorusuna cevap veren Başkan Sürekli; “Uzun yıllar görev yapmak amacıyla atandım, göreve başladım. Heyecanla görevimi yapıyorum. İnşallah uzun yıllar güzel hizmetleri beraber üreteceğiz” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kanal İstanbul’a karşı İzmir’de imza toplamasını da değerlendiren Sürekli; “Anayasal bir haktır ama İzmir’in onca sorunu varken, Büyükşehir belediye başkanı o kadar sorun varken kanal İstanbul’a yönelmesi algı operasyonu ve gündem değiştirme diye düşünüyorum. İzmir için ne yapıyorsunuz Sayın Başkan?” dedi.

Toplantıda Kongre takvimi ile ilgili bilgi veren Sürekli; “Delege seçimlerimizi yaptık. Muhteşem bir şekilde bu süreç geçirdik. Bana ulaşan çok büyük bir sorun olmadı. Hemen hemen yüzde yüz memnuniyet ile seçimlerimizi yaptık. Kongre takvimimizi 8 Mart- 22 Temmuz arasında gerçekleştireceğiz. Bayram ve ramazanda ara veriyoruz. İl kongresi derseniz, ona da Eylül de başlıyoruz Kasım da bitiriyoruz. İlk başladığımız gün İzmir kongresi yapılsın ama takdir Genel Merkez’in” şeklinde açıklama yaptı.

''İZMİR’İN HAKKINI SAVUNDUK​''

İzmir’de 3 ilçede yaşanan 3 günlük su kesintisinde de sert tepki verdiklerini dile getiren Sürekli; “5 günlük su kesintisine sert bir tepki verdik sonra 3 günde çözdüler demek ki yerinde etkili muhalefetin etkisi oluyor. Bizi fırsatçılıkla suçladılar biz İzmir’in hakkını savunduk. Demek ki yerinde bir muhalefet yaptık. Dünyanın her yerinde İzmir’de de su baskını olabilir. Mavişehir’de bu durum 25 yıldırı sürüyor. 2020’ye girerken 3 gün Mavişehir’de insanlar evden çıkamadı. İZSU neden yatırımın yüzde 60’nı ayırmaz? Ortaya çıkan zararların giderilmesi görevi de Büyükşehirde ama onların bu yanı da eksik.” İfadelerini kullandı.

Toplantıda gökdelen meselesine de değinen Sürekli; “Konak’ta gökdelen konusu tam bir muamma. Kentsel dönüşüm deseniz aynı. Konak’ta hukuki süreçler sonunda inşaatına başlamak üzere olan gökdelene Konak Belediye başkanı hayır derken. Tunç Soyer biz istemezikçü değiliz derken evet dedi. Sonra da bundan vazgeçti hayır dedi. Aynı şekilde 9 Eylül Üniversitesi güzel sanatlar fakültesinde de olduğu gibi. Temel hizmet kavramı yerle yeksan. Faytonla uğraşırken suya zam geldi. Su, temizlik ve ulaşım toplum bunları ister. Ama onların bu konuda bir hizmet yok. Herkes kapısını önünü süpürsün diye proje geliştirdi. Millet kentsel dönüşüm gibi sorunlara çözüm beklerken biz imece usulü temizlik yapıyoruz. İzmir’in koku problemi konusunda da hiçbir gelişme kaydedilmedi. Kış geldi; lodos var koku problemi devam ediyor. Su ve ulaşım zammını vatandaşın kucağına bıraktılar. Su da indirip yaptılar sonra bu yüzde 4 indirimden sonra yüzde 18.6 zam yaptılar. Onlar sudan işlerle uğraşırken İzmir susuz kaldı. Su baskını oldu bunun için ne yaptılar. Alternatif bir isale hattınız var mı? İZSU yatırımcı kuruluş, bütçesinin yüzde 60’a yatırıma ayırması lazımken onlar yüzde 40’nı ayırıyor. Gerekli yatırımları ve hizmeti yapmıyor.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum