AK Partili Etike'den Oran'a sert tepki!

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'a tepki gösterdi.

AK Partili Etike'den Oran'a sert tepki!
26 Ocak 2020 - 12:22

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, ilçe adına temel problemlerin görülmediğini ve çözüm için hiçbir adım atılmadığını iddia etti. Belediye ile ilgili pek çok iddiada bulunan Etike, “Sayın başkan bu halk seni temel problemlerin çözümü için seçti, cafe işletmeciliği dışında yapacak çok işiniz var” dedi.

Çeşme Belediye Başkanı’na seslenen Etike , “Sayın Başkan, seçim dönemi verdiğiniz sözlerden olan ‘Kapalı Pazar Yeri’ ile alakalı hiçbir somut adım atmadınız... STK’larla yaptığınız toplantıda tüm ilçenin önünde 50 kişilik danışma kurulu kuracağınızı ve sivil inisiyatifle ilçeyi yöneteceğinizi belirttiniz fakat bu konuda hiçbir adım atmadınız. 6 ayda bir ‘Belediye Performans Raporu’ sunacağım dediniz sanırım sunacak bir performans göstermediğiniz için gerçekleştirmediniz” diye konuştu.

‘SÖZLERİ UNUTUR OLDUNUZ’

Mecliste konuşulan TOKİ Arıtma Tesisi ile ilgili olarak konuşan Etike, “Arıtma Tesisini Belediye devredin biz gereğini yapalım dediniz 24 saat sonra size ilçemiz söz konusuysa gerisi teferruattır dedik ve TOKİ ile görüşmeleri yapıp devrini yapalım dedik. Her ne olduysa o gün bugündür hiç sesiniz çıkmadı... Kalabalıkta verdiğiniz sözleri tenhada unutur oldunuz...31 Mart’ta sandık sizi Belediye Başkanlığına layık gördü demokrasiye saygımız sonsuz fakat siz ilçenin temel insani problemleri yerine cafe işletmeciliğinin ötesine geçemediniz...” dedi.

‘ALAY MI EDİYORSUNUZ?’

Şifne, Yalı ve Germiyan bölgelerinin 25 yıldır süren alt yapı problemi olduğunu söyleyen Etike, “Partinizden ve sizden alt yapı problemini çözmenizi beklerken siz hiç oralı bile değilsiniz... Çeşmeyi ham yaptırmam dediniz. 1.Sıra Meclis üyeniz ve İmar Komisyonu Başkanınız, imar usulsüzlüğünden mahkemelik oldu. Ham yaptırmam dediğiniz Çeşme'nin Belediye meclisinde hala görev almasını sağlayarak hemşerilerinizle alay mı ediyorsunuz? Ayrıca doğalgaz ihtiyacını görmezden gelip bu konuyu hiç konuşmamanız, boyunuzu aşan bir icraat olduğundan dolayı ise biz her türlü yardıma iktidar partisi olarak hazırız...” açıklamalarında bulundu.

‘YOLLAR KÖSTEBEK YUVASINA DÖNDÜ”

İZSU'nun yaptığı tüm tadilatlardan dolayı yolların bozulduğunu belirten Etike, “İlçenin yolları köstebek yuvasına döndü, bu durumdan dolayı kazalar meydana geldi, büyükşehir ile bu konuyu çözüp turizmin incisi ilçemizde hizmetin ivediliğini sağlamak bu kadar zor mu? Turizm alanı olarak yerel halkın 12 ay gelir sağlayacağı alanların, turistlerin yılda sadece 1 ay gelip konaklayacağı mevcut durumdan çıkarılması gerektiği toplum vicdanının gereği iken sermayederler ile karşı karşıya kalmamak için susulduğu doğru mu?” dedi.

‘ALAÇATILININ HAKKI”

Alaçatılı hak sahiplerinin denize sıfır kendi şahsi topraklarında turizm işletmesi yapılmasına engel olunduğunu söyleyen Etike, “Alaçatılı hemşerilerimizin çaresiz bırakılmasıyla alakalı hiç bir mücadele göstermemeniz ayıp değil mi?, söz namustur verdiğiniz sözleri yerine getirin” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum