AK Partili Doğruca'dan Selvitopu'na jet yanıt

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı açıklamaya AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca’dan jet yanıt geldi.

AK Partili Doğruca'dan Selvitopu'na jet yanıt
18 Ocak 2019 - 16:04 - Güncelleme: 18 Ocak 2019 - 16:20

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Karabağlar'da bulunan 540 hektar alanda Kentsel Dönüşüm ile ilgili yetkilerin Belediye'ye devredilmesi için çağrıda bulunmuş, Belediye tarafından 2 bin hektarlık alanın planlandığını, Bakanlığın hiç bir şey yapamadığını belirtmişti.
Bakanlığın dayandığı 6306 sayılı yasanın Aziz Kocaoğlu tarafından 'Gasp Yasası' olarak tanımlandığını, Büyükşehir'in 5216 sayılı yasa ile yüzde yüz uzlaşı ile İzmir'in değişik yerlerinde, Uzundere'de Kentsel Dönüşümü gerçekleştirdiğini ifade etmişti.

KİMİN NE KADAR YAPICI OLDUĞU ORTADA

Konu üzerine açıklama AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca; ‘’Karabağlar Belediye Başkanı sayın Muhittin Selvitopu, Belediye Başkanlığı öncesinde, Karabağlar'ın Konak’tan ayrılmadığı dönemde Konak Belediyesi’nde ve Büyükşehir'de yaklaşık 30 senedir İmar ve Planlama'da sadece kendisi değil, eşi, şu anda İZSU Genel Müdürlüğü yapan sayın Figen Selvitopu ile birlikte çalışmış, önemli ve etkin bir bürokrattır. Gerek Büyükşehir, gerekse Konak-Karabağlar'da Kentsel Dönüşüm ile ilgili alanlar dışındaki planlamalarda da İzmir'i ne kadar imarlı, bayındır hale getirdikleri ortadadır. AK Parti, Karabağlar'da özellikle son iki yılda, kentsel dönüşüm ile ilgili Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en özgün dönüşüm alanını 101 hektar alanda Yenitepe'de gerçekleştirmiştir. Karabağlar'ın bugüne kadar yapılamayan futbol, voleybol, basketbol sahalarını bu alanda 50 bin metrekare alanda planlamıştır. 230 bin metrekare alan rekreasyon alanı olarak düzenlenmiştir.
Yine Karabağlar'ın Eğitim-Sağlık Tesisleri için 100 bin metrekare alan planlanmıştır.
Bu alanda İnşaat devam ederken, yapılan itirazlar sonucu, yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır. Bu durum, kimin ne kadar yapıcı, projelerin gerçekleştirilmesinden yana olduğunu ortaya koymaktadır. Yenitepe Projesi gecikmeli de olsa Karabağlar ve Türkiye'nin en prestijli projesi olarak hayata geçecektir. ‘’ dedi.

POLEMİKLERE 31 MART’TA SON VERECEĞİZ


Selvitopu’nun açıklamalarıyla manipülasyon yaptığını ifade eden Doğruca; ‘’  Belediye tarafından İzmir'in neresinde 101 hektarın 500 hektarı rekreasyon, spor, sağlık, eğitim, kültür, sosyal donatı alanı olarak planlanmış? Karabağlar'da Bakanlık Kentsel Dönüşümü yerinde, adabazlı, azlaşıya dayalı, oluşan artı değerin tamamının vatandaşa bırakıldığı adil bir planlama süreci işletiyor. Selvitopu, 2 bin hektar alanı planladıklarını söylüyor! Hayretle, ibretle bakıyoruz; neredeymiş bu planladığı alan! Lokal planlamalar, planan alanlarda da mağduriyetler oluşması sebebiyle vatandaşla davaları devam eden, mahkemede kaybedilen davalar ortada. Selvitopu'nun, Bakanlığın uygulama yaptığı yasanın kentsel dönüşüme engel olduğu düşüncesine asla katılmıyoruz. Yasal düzenlemelerin güncellenmesi gerekir! Doğrudur. Ancak AK Parti İktidarı hiç bir şekilde vatandaş lehine planlamalarda kısıtlayıcı, engelleyici olmamıştır. Karabağlar'da ve İzmir'de bu tartışmaların, polemiklerin tamamına 31 Mart’ta son vereceğiz. ‘’ diye konuştu.

BAŞKAN RÜYA GÖRÜYOR

Doğruca sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’ Şimdi soruyorum daha çöpünü toplamaktan aciz, asfalt yaması dahi yapamayan bir başkan nasıl bir rüya gördü ki böyle bir iddiada bulunuyor.10 yıllık CHP belediyeciliği Karabağlar’ı muasır medeniyetler seviyesine mi taşımıştır? Yoksa Karabağlar’da sorunların gün be gün arttığı belediyecilik hizmetlerinin sıfırlandığı bir noktaya mı taşımıştır? AK Parti Hükümeti'nin 'İmar barışı' hakkı olana hakkını teslim ederek, sosyal adalet ilkesinin gereğini nasıl yerine getirdiğini de ayrıyeten hatırlatmakta fayda görürüm. ‘’


YORUMLAR

  • 0 Yorum