AK Partili Doğruca: "19 Mayıs, milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır"

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

AK Partili Doğruca: "19 Mayıs, milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır"
18 Mayıs 2020 - 21:01 - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 - 22:32

Başkan Doğruca mesajında, “milletimizin geleceği olan gençlerimiz, içinde taşıdıkları sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinelerimizdir” dedi. 

“19 MAYIS’TA YAKILAN İSTİKLAL MEŞALESİ TÜM VATAN SATHINA YAYILMIŞTIR”

"Milli Mücadele meşalesinin yakılışının 101. yılında '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı hep birlikte yaşamanın mutluluğu, gururu ve heyecanı içerisindeyiz’’ ifadelerini kullanan Doğruca; ‘’ 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen  milletimizin  varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919'da Samsun'da tutuşturulan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum'dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan sathına yayılmıştır. Yok edilmek istenen aziz milletimizin, büyük kahramanlıklar göstererek zafere ulaştırdığı İstiklal Savaşı'nın, milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, bağımsızlığımızın sağlanması ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması olmuştur. Cumhuriyetimiz, geride kalan yıllar içerisinde hep büyümüş ve ilerlemiş, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ülküsüne sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. Aynı hedef ve idealler için bugün de millet olarak durup dinlenmeden çalışmaya devam ediyoruz. ‘’ dedi.

“GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

Doğruca mesajına şu ifadelerle devam etti : ‘’ Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş, aziz milletimizin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs; milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ise bir ibret vesilesidir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs'ın, 'Gençlik ve Spor Bayramı' olarak kutlanması bu açıdan son derece anlamlıdır. Gençlerimizin, aziz vatanımızın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde; tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu ve müreffeh geleceğe ulaştıracaklarına yürekten inanıyorum. AK Parti iktidarımız süresince gençlerimize yapılan yatırımlar kat kat artmıştır. Günümüz gençleri artık geleceğe daha büyük umutlarla bakıyor. Teknolojik gelişmeleri, ürettiğimiz İHA ve SİHA’ları gidip yerinde inceleyebiliyor.  O yönde eğitimler alıp ülkeye katma değer üretebiliyor. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyor; tüm gençlerimizin ve milletimizin '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum