AK Partili Çağlar'dan Uygur'a sert tepki

İzmir Torbalı Belediye Başkanı seçilen Ramazan İsmail Uygur'un, belediye başkanlığı devir teslimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret ve tehdit içeren ifadelerine AK Parti Torbalı Belediye Meclis Üyesi Av.Özgür Erman Çağlar’dan sert tepki geldi.

AK Partili Çağlar'dan Uygur'a sert tepki
04 Nisan 2019 - 18:46 - Güncelleme: 04 Nisan 2019 - 23:20

Önceki dönem Torbalı Belediye Başkanvekili de olan Av.Özgür Erman Çağlar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bizler demokrasiye inanan sandıklardan çıkan ve halkımızın kararına saygı duyan insanlarız bu vesile ile sandıktan çıkan sonuç gereği de tebrik etmeyi bilir ve yolumuza devam ederiz. Lakin kimse meydanı boş bulup ta kendince ulu orta bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na hakaret edemez buna izin vermeyiz önce sen adam ol, senin adam ol dediğin kişi bu ülkenin Cumhurbaşkanı, sen önce haddini bil adam ol, Sevincinizi yaşıyorsunuz saygı duyuyoruz diye meydanları boş zannetmeyin hodri meydan biz bu ülkede ve bu ilçede tüm partililere siyaset gözetmeden tüm hemşerilerimize eşit olarak baktık ama görüyorum ki yeni seçilen belediye başkanı ulu orta şekilde bu ülkenin Cumhurbaşkanına hakaret edecek şekilde fütursuzlaşıyorsa buna karşı gerek yargı yolu ile gerekse de demokrasi çerçevesinde her daim en sert cevabı alacaktır, senden korkan senin gibi olsun İsmail Uygur” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Çağlar’ın sıcağı sıcağına sosyal medyada yaptığı açıklamanın ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. İçişleri Bakanlığı harekete geçip Uygur hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "(CHP) Belediye başkanlığı devir teslimi sırasında devletin birliği, beraberliği ve saygınlığını temsil eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret ve tehdit içeren ifadeleri nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde düzenlenen 'cumhurbaşkanına hakaret' suçundan İçişleri Bakanlığınca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli incelemeler başlatılmıştır" denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum