AK Partili Başdaş Dünya Kadınlar Gününü kutladı

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Partili Başdaş Dünya Kadınlar Gününü kutladı
08 Mart 2019 - 12:20

Başdaş yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

 ‘’ Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadının hak ettiği değeri hatırlatmak, onların karşılaştıkları sorunların doğru olarak tespit edilerek, bu sorunlara çözüm üretilmesi için, gereken toplum bilincinin oluşturmak amacıyla 8 Mart  “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Şanlı tarihimiz, kadınlarımızın üstün fedakârlık ve gayretleriyle taçlanmıştır. Kadınlarımız, ailenin sarsılmaz kalesi olarak en güzel şekilde eşine destek olmuş, çocuklarını topluma yararlı ve saygılı bireyler olarak yetiştirmiş, her koşulda hayat mücadelesini kararlılıkla sürdürmüştür.

Kadınlarımız hayatın her anında fedakârlığın ve duyarlılığın sembolü olmuştur. Yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Çağdaş medeniyet seviyesinin yakalanmasında kadınlarımızın rolü ve emeği çok büyüktür.

Bizler millet olarak hiçbir zenginliği, gönül zenginliğine değişmeyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Hiç kuşkusuz Türk Milleti bu gönül zenginliğini kalbinde engin merhamet bulunan Türk kadınından almıştır. Onurlu Türk kadını, millet olarak var oluşumuzdan bu yana her zaman en büyük fedakarlıklara katlanmıştır. Kurtuluş savaşımızda hiç şikayet etmeden sırtında ağır yükle uzun yollar aşmış, şehit olan erkeğinin yanında vazifeyi devralarak, Kara Fatma olmuş, Nene Hatun olmuş ve İstiklale kadının elini dokundurmuşlardır. 15 Temmuz hain işgal girişiminde de kadınlarımızın cansiperane mücadelesi tüm dünyaya örnek olmuştur.

AK Parti olarak kadına en çok önem veren partiyiz. Kadınlarımızın siyasal yaşamda hak ettikleri konuma gelmesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği eşsiz mücadele tüm dünyaya yankılanmıştır. Kadın kolları teşkilatımız dünyadaki en büyük kadın teşkilatı olarak gururumuz olmuştur. Kadınlara yönelik pozitif ayırımcılık, kadın erkek fırsat eşitliği, kadın haklarının korunması, kadınlara yönelik istihdam projeleri, bürokraside etkin görev almaları iktidarımız döneminde hayata geçirilmiştir. Sosyal, siyasal ve ekonomik alanda kadınlarımızı merkeze alan siyaset anlayışı AK Partimizin en büyük özelliği olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta şehit ve gazi anneleri ile eşleri olmak üzere; kuşakların yetişmesinde en önemli rolü üstlenen kadınlarımıza, topluma verdikleri katkılar, bilgili ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveri nedeniyle minnet ve şükranlarımızı sunar, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum