AK PARTİ ve MHP istedi, Meclis PKK'yı kınayacak

Ekim ayı belediye meclis toplantısı yoğun tartışmalar altında gerçekleşti. AK Parti ve MHP grubu etkili muhalefeti ile dikkat çekerken meclis toplantısına Özgür Erman Çağlar yine damga vurdu.

AK PARTİ ve MHP istedi, Meclis PKK'yı kınayacak
04 Ekim 2019 - 21:16 - Güncelleme: 04 Ekim 2019 - 22:18

Torbalı Belediyesi Ekim ayı olağan belediye meclis toplantısı gerçekleşti. Yoğun bir gündemle toplanan belediye meclisinde ilk olarak AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyeleri ortak bir önerge sunarak PKK’nın kınanmasını istedi. Önergeyi belediye meclisine sunan AK Parti Grup Başkanı Özgür Erman Çağlar, “Bu önergeyi vermekteki amacımız siyasi ayrımcılık yapmak yada siyasi prim sağlamak değildir. PKK’nın kınanması bu meclis çatısı altında görev yapan tüm belediye meclis üyelerinin ortak dileği olmalıdır. Neticede bizim derdimiz terörle, teröristle ve yine bu örgütlerle aralarına mesafe koyamayanlarladır. Ama tabi siz işi siyasete dökelim derseniz son seçimlerde hem Türkiye’de hem Torbalı’da kimin kimlerle ittifak yaptığını, bir araya geldiğini tüm kamuoyu biliyor. Gerekirse bu iş birliğini belgeleri ile Torbalı halkına sunmaya da hazırız” dedi. Çağlar’ın konuşmasının ardından yapılan oylamada önümüzdeki ay gerçekleşecek olan belediye meclis toplantısında ortak bir bildiri yayınlanarak PKK’nın kınanmasına karar verildi.

“OTOPARK İHTİYAÇ, İKİNCİ BİNA İSRAF OLUR”

Belediye meclisinin bir diğer önemli konusu da hazırlanan yeni kent meydanı projesi oldu. Belediye tarafından hazırlanan ve içerisinde otopark ile yeni bir belediye hizmet binasının bulunduğu proje hakkında söz alan AK Parti Grup Başkanı Özgür Erman Çağlar, “Şu an itibari ile yüzde 80’i tamamlanmış olan yeni belediye hizmet binamız varken ikinci bir belediye hizmet binası yapmayı mantıklı bulmuyoruz. Yeni bir meydan ve otopark konusunda çekincemiz yoktur ancak ilçemizin ikinci bir belediye binasından çok daha öncelikli ihtiyaçları bulunmaktadır. Göreve geldikten sonra her yere posterler asıp borçlardan şikayet ettiniz, şimdi de kalkmış hazırda bitmiş bir belediye binası varken sıfırdan ikinci bir bina yapmak istiyorsunuz. Torbalı halkının vergilerini bu şekilde savurmak israftır. Kaldı ki tamamlanmış olan yeni belediye binası İller Bankası tarafından belediye hizmet binası olarak kredilendirilmiştir. İleride bu konuda hukuki sıkıntılar da yaşanabilir. Bizim için önemli olan yeni belediye binasının yeri, şekli, konumu değildir. Biz diyoruz ki bitmiş bir inşaat varken, siyasi egolarla hareket edip ikinci bir belediye binasını Torbalı halkının omuzlarına yük etmeyin” dedi.

MİLLET BAHÇESİ’NE KİMİN İSMİ VERİLECEK

Belediye meclis toplantısının bir diğer tartışmalı konusu da AK Parti döneminde inşa edilen Millet Bahçesi’nin ismi oldu. CHP Grubu buraya eski belediye başkanlarından Ertan Ünver isminin verilmesini önerdi. AK Parti Grubu adına söz alan Özgür Erman Çağlar, “Bugüne kadar Torbalı’ya çivi çakmış tüm belediye başkanlarımızı hayırla yad ediyoruz. Vefat etmiş olanları rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlıklı ve sıhhatli ömürler diliyoruz. Merhum Ertan Ünver başkanımız da ilçemize önemli hizmetlerde bulunmuş değerli başkanlarımızdan biridir. İsminin yaşatılması için gerek bizim dönemimizde inşa edilmiş, gerekse de sizin dönemizde inşa edilmiş herhangi bir projeye isminin verilmesinde bir sakınca görmüyoruz. Ancak söz konusu Millet Bahçesi ise sizin de bildiğiniz gibi özellikle 15 Temmuz sonrasında ülkemizin birçok il ve ilçesinde millet bahçeleri inşa edilmiş ve bu isimle yaşatılmışlardır. Ama illa ki bir isim vermemiz gerekiyorsa da bu millet bahçesinin ilçemize kazandırılmasında önemli gayretleri olan son başbakanımız sayın Binali Yıldırım isminin verilmesi bize göre çok daha uygun olur. Belediye meclisine böyle bir önerge getirip, nasıl olsa meclis çoğunluğu bizde diye düşünerek hareket etmeyeceğinizi umuyoruz” şeklinde konuştu.

ÇAĞLAR, MECLİSE IŞIK TUTUYOR

AK Parti Grup Başkanı Özgür Erman Çağlar, tecrübesi ile belediye meclisine ışık tutmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönem AK Parti’de belediye meclis üyesi olarak göreve başlayan ve hem Belediye Başkanvekilliği hem de AK Parti Grup Başkanlığı görevlerinde bulunan Çağlar, 5 yıllık tecrübesi ve hukukçu kimliği ile belediye meclisinin aldığı kararlarda önemli bir rol üstleniyor.

Kaynak: Torbalı Ege

YORUMLAR

  • 0 Yorum