AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar
22 Mayıs 2019 - 18:20

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları;

- Açık ve net bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti, tarihte sahip olduğumuz devletlerin son aşaması olarak güçlü bir şekilde yürüyor.

- Açık ve net bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti, tarihte sahip olduğumuz devletlerin son aşaması olarak güçlü bir şekilde yürüyor. 

- Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız. Geminin sağlam kalması, rotasından sapmamasına katkıda bulunmak hepimizin görevidir.

- Yumuşak geçen gündemler olduğu gini sert geçen gündemler de oluyor.

- Siyaset akarken, geçmişte yaşanan çok derin izler bırakmış yıldönümleri de geçiyor. Çerkes Sürgünü'nün 155. yıldönümüydü. Bununla ilgili kitapları okuyanlar, Karadeniz'in bu cesetlerle dolup taştığını, insanların bir dönem balık yemediğini anlatırlar. Yüzbinlerce Çerkes kardeşimizin bir mezar taşı bile olmadı.

- Seçime odaklanmak, vatandaşlara tezleri anlatmak her siyasi partinin yapması gereken bu. CHP sürece karar vermiş hakemle kavga etmeye devam ediyorlar. Çete demekle başladılar, başka aşamalara geçtiler. CHP adayının ve yönetiminin tavır değişikliğinin çok iyi izlenmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

- Gündeme gelmeye başladı. Bu kadar eminseniz tüm oyların yeniden sayılması için güçlü bir duruş ortaya koymadınız? Cevabı verilmeyen sorulardan bir tanesidir bu. Bilgisayar başında bazı hatalar olabilir demekten, oyların tamamının neden sayılması gerektiğini istememenize cevap vermeniz gereken sorular var.

- Tavsiyemiz şudur, YSK, mazbatayı bir adaydan alıp diğerine vermedi. Bu kadar özgüvenli konuşanların sandığa gitmek konusunda şüphe içinde olmaması gerekir. Hatalar hep Binali Bey'in aleyhine olacak, hep oyların yeniden sayılmasına karşı çıkacaksınız. YSK en güvendiğimiz kurumdur diyeceksiniz, sonra YSK çetedir diyeceksiniz.

- Siyasetçinin yegane patronu olana aziz milletimiz kararını verecek ve hepimiz bunu saygılayla karşılayacağız. Birbiri ile çelişen bu tutumlardan sonuna kadar uzak duracağız. Sempatik mesajlar vermek hukuki sürecin alternatifi değildir. Görülmesi gereken şey sürecin sağlıklı işlemesidir.

- CHP, hırçınlaşan üslupla seçimle uğraşmak yerine sürece karar veren hakemle kavga etmeye devam ediyor.

- (CHP'nin İstanbul adayı) Sempatik mesajlar vermek hukuki  sürecin alternatifi değildir, sempatik mesajlarla hukuki sorunları örtbas edemezsiniz.

- Erdoğan düşmanlığı ile başlayıp İslam düşmanlığı ile devam ediyorlar. Uyarılar yapmıştık. Eğer merkez sağ ve soldaki siyasetçiler Avrupa Parlamentosu'ndaki seçimler yaklaşırken, net tavır almazlarsa bu aşırı gruplar zehirleyecek ve yutacak demiştik. Bu dediklerimiz gerçek olmaya başladı. Avrupa demokrasisini aşırı gruplar zehirliyor.

- Avrupa uzun zamandır tehdidin Rusya ve Çin'den geleceğini bekliyordu. İçerden gelmeye başladı.

- Aşırı sağ Avrupa'nın DEAŞ'ıdır.

- (AP seçimleri) Herkesin aşırı sağın ajandasını kullanmaya  başladığını görüyoruz. Müthiş bir Erdoğan düşmanlığıyla başlıyorlar, İslam ve  Türkiye düşmanlığıyla devam ediyorlar.

- (Avrupa Parlamentosu seçimleri) Aşırı sağ, birleşik grup olarak Avrupa'da ortak ajandayla hareket ediyor. Bu, Avrupa için büyük bir tehlike.

- Dış basında da biz de gündem olan İdlib'deki ateşkes anlaşmaları. Eylül'ün 17'inde Soçi'de bir mutabakat sağlandı. Bu ateşkesin ilan edilmesinden sonra, statünün devam etmesine çok büyük bir önem verdiğimizi söylemek isterim. Rejim güçleri sivil birimleri hedef alarak yeni katliamlara imza atıyor. İdlib muhturası rejim tarafından sabote ediliyor. İdlib'de sükunetin yeniden sağlanması için bir çalışma kurulması önerilmişti. Bu çalışmalar sürecek. Ateşkes ihlallerinin azaltılması için kordineli çalışmalar devam ediyor.

- İran'da nükleer faliyetler denetleniyordu. Başkan Trump yeni yaptırımlar açıkladı. İran bir takım yükümlülüklerinden çekildiğini açıkladı. ABD'nin İran'a yönelik gerginlik oluşturacak baskı politikası tepki görüyor.

- Son derece tehlikeli bir durumdur. Bölgemiz yeni bir gerginliği kaldıracak kapasitede değildir.

- (ABD-İran ilişkileri) Bölge, kapasitesinin çok üstünde bir gerginlikle karşı karşıyadır. Bu her şeyi mahveder.

- ABD-İran hattında yaşanan gerilim Yemen, Irak ve Afganistan'da  anında tansiyonun yükselmesine yol açmıştır. Bu son derece tehlikeli bir tablo.

- (DOĞU AKDENİZ) Doğu Akdeniz'de KKTC'ye yönelik bir takım saldırıları görüyoruz. Türkiye orada sonuna kadar haklarını koruyacaktır. Kıbrıs'ın etrafındaki kaynaklar iki kesime aittir. Türkiye oldu-bittiye müsaade etmez. Net olan şudur, oradan çıkacak kaynaklar iki kesime de aittir.

- Türkiye ve KKTC'nin hak ve menfaatlerine dönük ortaya çıkan her saldırı girişimine karşı hak edilen cevap en kararlı şekilde verilecektir.

- Türkiye ve KKTC hakkından vazgeçmeyecektir.

- (Suriye) Rejim güçleri sivil yerleşim birimlerini ve okulları  hedef alarak yeni katliamlara imza atıyor. Bu, İdlib muhtırasının açıkça rejim  tarafından sabote edilmeye çalışıldığına dair bir tablodur.

- Hak ve menfaatlerine dönük olarak hak edilen cevap en kararlı şekilde verilecektir.

- İyi komşuluk ilişkileri isteniyorsa, Türkiye'den daha iyi komşu yoktur. Bizimle yürünecek kadar uzun bir yol yoktur.

- Uluslararası hukukun vadettiği gibi Kıbrıs'ın  etrafındaki kaynaklar iki kesime aittir.

- (Doğu Akdeniz'de) Provakatif yaklaşımların hiçbir kıymeti yok.  Türkiye kendisinin ve KKTC'nin hak ve menfaatlerini koruyacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum