AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli'den Soyer'e tepki!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medya hesabından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 3 Mayıs’ı ‘İzmirli’ler Günü’ ilan etmesine, ''Ancak bildiğimiz bir şey var; o da çiçek böcek, aşk meşk, bol coşku, bol neşe ve bol dansla bu geminin yürümeyeceği. Bu ülkenin ve şehrin gerçekleri, hiç olmazsa arada bir ciddiyet ister. Gündem salgınla mücadele; ve üzücü ki onlar, başka dünyadalar'' diyerek tepki gösterdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli'den Soyer'e tepki!
03 Mayıs 2020 - 21:16

Başkan Sürekli açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

1-Duyduk ki Sayın Soyer; eli boşluktan yeni bir icada soyunmuş! 3 Mayıs’ı ‘İzmirli’ler Günü’ ilan etmiş! Meclise getirilmemiş,İzmir’in dinamiklerinden bir tek görüş alınmamış, STK’lara, odalara, İzmir halkına sorulmamış. Tek dayanak, tarihin trafik plakamıza uygunluğu! 

2-Sayın Başkan kendisine yine dışı afili, içi boş, yersiz bir meşgale bulmuştur.En önemlisi de; haksız yere bize yönelttikleri ‘Tek Adam’ eleştirileri ile çelişkiye düşmüştür. Demokrasiyi,dayanışma kültürünü sindirmiş,tarih yazmış bir şehre; bunu dayatmak hak değildir! 

3- İzmir’in bir günü vardır. O da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Belkahve’den bu şehre gururla baktığı zafer günüdür. İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül tarihidir. Gündem ve ihtiyaç değilken,neden böyle bir arayışa girdiklerini anlamak zor! 

4-Ancak bildiğimiz bir şey var; o da çiçek böcek, aşk meşk, bol coşku, bol neşe ve bol dansla bu geminin yürümeyeceği. Bu ülkenin ve şehrin gerçekleri, hiç olmazsa arada bir ciddiyet ister. Gündem salgınla mücadele; ve üzücü ki onlar, başka dünyadalar. 

5-Hadi bu kararın yasal gereğini yerine getirmeyişini bir kenara bırakalım.Tek adammış gibi davranmasını; aynı güne denk gelen diğer anma günlerini de! Biri bize şunu söyleyebilir mi? İzmir’in çöpü, ulaşımı, bitirilmeyi bekleyen projeleri,salgınla mücadele günlüğü ne alemde?

YORUMLAR

  • 0 Yorum