Korona virüse karşı yerli ve milli taşınabilir laboratuvar

Elektromekanik mühendisliği alanında 27 yıldır cihazlar geliştiren HTL Teknoloj tarafından, TÜBİTAK desteğiyle Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği standartlara göre, korona virüsüne karşı mobil ve taşınabilir laboratuvar üretildi.

Korona virüse karşı yerli ve milli taşınabilir laboratuvar
24 Aralık 2020 - 15:20 - Güncelleme: 24 Aralık 2020 - 17:17
HTL Teknoloji'nin TÜBİTAK desteğiyle dünya standartlarında geliştirdiği ve test aracı olarak dizayn ettiği mobil laboratuvar yurt içinden ve yurt dışından talep görüyor.

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve temiz oda, yüksek biyo güvenlikli tesisler, kuru oda çözümleri üreten HTL Tekno Elektromekanik AŞ'nin Mobil BSL-3 Laboratuvarı, Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği "biyo güvenlik seviyesi 3" olan standartlara göre dizayn ve imal edildi.

Yerli ve milli taşınabilir bir laboratuvar

HTL Tekno Elektromekanik AŞ Yönetim kurulu başkanı Naci Sivri, “Dünyada her yıl artan salgınlarla karşılaşıyoruz. Türkiye'de korona virüs salgını süreci başladığı zaman bizim nasıl katkımız olur diye düşündük. Taşınabilir yüksek biyogüvenlikli bir laboratuvar yapmaya karar verdik. Bu konuda TÜBİTAK'ın desteğini aldık. Biyogüvenlik seviyesi 3 olan, yani korona virüs değil, çok riskli virüslerde çalışılabilecek yerinde teşhis ile anında gereken tedbirlerin alınmasını salgının diğer bölgelere yayılmasını önleyecek önemli bir araç olduğunu düşündüğümüz bu laboratuvarı geliştirdik. İmalat süreci tamamlandıktan sonra uluslarası sertifikasyonu yaptık. Şu an satışa hazır halde görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum