Kadir Topbaş hayatını kaybetti

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin eski başkanı Kadir Topbaş, korona virüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kadir Topbaş hayatını kaybetti
13 Şubat 2021 - 16:42 - Güncelleme: 13 Şubat 2021 - 17:13

Bir süredir Şişlide bulunan özel bir hastanede korona virüs tedavisi gören Kadir Topbaş hayatını kaybetti. 76 yaşındaki Topbaş, 16 Kasım'da kaldırıldığı özel hastanede entübe edilmişti. Topbaş'ın hayatını kaybettiğini Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Tevfik Göksu paylaşımında, “Kadir ağabeyimiz, eski İBB Başkanımız Kadir Topbaş Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerini duyurdu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadir Bey'i, İstanbul'a ve ülkemize kattıklarını unutmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, kıymetli yol arkadaşımız Kadir Topbaş'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Kadir Bey'i, İstanbul'a ve ülkemize kattıklarını unutmayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Kadir Topbaş açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Dar-ı bekaya yürüyen Kadir Topbaş beye Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Ülkesi için hizmet eden, İstanbul'da pek çok esere imza atan, beyefendi bir insandı. Mevla mekanını cennet eylesin" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş için taziye mesajı yayımladı.

Çelik mesajında, "Rahmete kavuşan Kadir Topbaş beye Allah'tan rahmet diliyoruz. Has bir insanı kaybettik. Kamil bir kişiliğe ve nezakete sahipti. Hepimizin başı sağolsun. Çok üzgünüz. Allah mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Kadir Topbaş paylaşımı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop:"Uzun yıllar siyasetin beyefendisi olarak anılan, üç dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak İstanbul'a büyük hizmetle eserler bırakan Kadir Topbaş'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun."

 AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan Kadir Topbaş paylaşımı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş için taziye mesajı yayımladı. Kurtulmuş mesajında, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlarımızdan İstanbul Beyefendisi, kıymetli Ağabeyimiz Kadir Topbaş'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet, makamı ali olsun" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum