İstanbul'da binlerce çalışan anne bu kararı bekliyor

Korona virüsle mücadelede tam kapanma sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokulları kapatılırken, sağlık çalışanlarının çocuklarını bıraktığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kreşler ise faaliyetlerine devam ediyor. Bu süreçte çocuklarını anaokullarına gönderemediği için mağduriyet yaşadıklarını belirten çalışan veliler ise tüm anaokulların açılmasını istiyor.

İstanbul'da binlerce çalışan anne bu kararı bekliyor
05 Mayıs 2021 - 16:56 - Güncelleme: 05 Mayıs 2021 - 21:17
Korona virüsle mücadele kapsamında verilen ‘tam kapanma' kararı sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel anaokullarında eğitime ara verilmiş, sağlık çalışanlarının çocuklarını bıraktığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kreşlerin ise faaliyetlerini sürdürmesi kararı alınmıştı.

Özel sektörde çalışan velilerin, özel anaokullarının kapanması sonrası iş hayatlarında problem yaşadığını belirten Özel Anaokulları Derneği Başkanı Murat Huş, “Özellikle talebin yoğun olduğu İstanbul'da tam kapanma sürecinde Milli Eğitime bağlı anaokullarının kapanması özel sektör çalışanı anne ve çocukları için mağduriyet oluşturdu” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum