TEKNOFEST'te 'İmdat butonu' tanıtıldı

Emniyet Genel Müdürlüğünce şiddet mağduru kadınların acil durumlarda kullanması amacıyla geliştirilen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES), TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST İstanbul) tanıtıldı.

TEKNOFEST'te 'İmdat butonu' tanıtıldı
22 Eylül 2019 - 16:52

TEKNOFEST İstanbul'daki İçişleri Bakanlığı standında Emniyet Genel  Müdürlüğünde görevli polis memurları, KADES uygulamasıyla ilgili kadın ziyaretçilere bilgi verdi.

Aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının anında bildirilebilmesi  amacıyla tasarlanan KADES, şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum  bilgisini açarak bir tuşla polise ihbarda bulunmalarını sağlıyor.

Kadınlar, akıllı telefonlar üzerinden iOS ve Android marketlerden  uygulamayı telefonlarına indirerek, ad, soyad, T.C. kimlik numarası, doğum yılı  ve telefon numarası bilgileri ile uygulamaya giriş yapabiliyor. Sisteme kayıt  olduktan sonra uygulamayı yükleyenin kadın olduğu MERNİS Veri Tabanı'ndaki nüfus  bilgilerinden teyit edilerek telefona SMS doğrulama kodu gönderiliyor ve bu kod  sisteme girilerek uygulama aktif hale getiriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum