Roman istihdamına yönelik AB Projesine İŞKUR desteği

İzmir Roman Hakları Derneği’nin “Bana İnsan Olarak Baktığın Zaman Bütün Sorunlarım Çözülmeye Başlayacaktır” başlıklı AB projesine İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak’tan destek geldi.

Roman istihdamına yönelik AB Projesine İŞKUR desteği
10 Ocak 2017 - 15:49

İzmir Roman Hakları Merkezi Derneği tarafından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’na sunulan ve desteklenmesine karar verilen “Bana İnsan Olarak Baktığın Zaman Bütün Sorunlarım Çözülmeye Başlayacaktır” Projesi kapsamında Dernek Başkanı Gökmen Dunar, Proje Koordinatörü Vedat Karakaya ve Proje Asistanı Aysun Ol; Çalışma ve İş Kurumu İzmir (İŞKUR İzmir) İl Müdürü Kadri Kabak’ ı makamında ziyaret etti.

Proje hakkında İŞKUR İl Müdürü Kabak’a bilgi veren İzmir Roman Hakları Merkezi Derneği Başkanı Gökmen Dunar, ülkemizde yaşayan Roman vatandaşlarımıza yönelik olarak hazırlanan ve Romanların meslek edinmeleri ve iş hayatına kazandırılmalarını amaçlayan projeye İŞKUR'dan destek beklediklerini ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, projeye mevzuat dahilinde gerekli katkının ve desteğin sunulacağını ifade etti.

Roman kadınlara mesleki eğitim

Projenin genel amacının Roman vatandaşların sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin arttırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılması olduğunu vurgulayan Dernek Başkanı Gökmen Dunar açıklamada bulundu.                                                                  

Başkan Dunar, 12 aylık olarak hazırlanan bu proje ile İzmir Roman Hakları Merkezi Derneği’nin güçlendirilmesi, dernek bünyesinde bir Mesleki Eğitim Merkezi kurulması ve mesleki eğitimlerle Roman kadınların istihdam edilebilirliklerinin ve iş gücüne katılma oranlarının arttırılmasını hedeflediklerini belirtti.                                                                   

Başkan Dunar şunları söyledi: “Proje kapsamında kurulacak mesleki eğitim merkezimizde halk eğitim merkezi eğitmenleri tarafından bölgemizde yaşayan 15-35 yaş arası işsiz Roman kadınlar arasından belirlenecek 50 kişiye kuaförlük, 50 kişiye güzellik uzmanlığı kursları verilecektir. Proje bitiminde son 1 aylık dönemde de kursiyerlere psikolojik destek ve motivasyon eğitimleri ve ayrıca kendi işini kurmak isteyen 60 kadına da KOSGEB aracılığı ile Girişimcilik Eğitimi verilecektir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum