CIA Başkanı Mike Pompeo, Ankara'da

CIA Başkanı Mike Pompeo, Ankara’ya geldi.

CIA Başkanı Mike Pompeo, Ankara'da
09 Şubat 2017 - 13:20 - Güncelleme: 09 Şubat 2017 - 14:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gece saat 00.05'te ABD Başkanı Trump ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası dün sabah Amerika'dan Türkiye'ye çok kritik bir ziyaret gerçekleşeceği haberi geldi.
 
CIA BAŞKANI'NIN İLK YURT DIŞI ZİYARETİ TÜRKİYE'YE


CIA Başkanı Mike Pompeo, bugün Türkiye'ye geldi.

Mike Pompeo, CIA Başkanı olarak ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yapmış olacak.

CIA Direktörü Pompeo, ankara'daki temasları sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşecek. Pompeo'nun görüşmelerinde; FETÖ ile mücadele Fethullah Gülen'in iade süreci. örgütün Türkiye'de yaptıkları ile Amerika'daki yapılanmaları gündeme gelecek.
 
"CIA BAŞKANI'NI GÖNDERİYORUM"


Öte yandan Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan-Trump görüşmesinde DEAŞ ve PYD-YPG konusu gündeme gelince Trump'ın "CIA Başkanı'nı gönderiyorum, onunla detaylı olarak konuşun" dediğini yazdı.

MIKE POMPEO KİMDİR?


Amerika'nın Kansas eyaletinden Temsilciler Meclisi üyesi Mike Pompeo’yu Donald Trump,  Amerikan Merkezi İstihbarat Dairesi CIA başkanlığına aday göstermişti. 

Deneyimli Kongre üyesi Pompeo, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda görev yapmıtş.

Pompeo ayrıca 2012 yılında Libya’nın Bingazi kentinde düzenlenen ve Amerikan büyükelçisi dahil birçok diplomatın ölümüne neden olan saldırıyı soruşturmak için kurulan komisyonun da en önemli üyelerinden biri. 

West Point Askeri Akademisi’nden birincilikle mezun olan Pompeo, Donald Trump’ın geçiş süreci ekibinin yaptığı açıklamaya göre Ordu’da süvari birliğinde görev yaptı.

Mike Pompeo, Kongre internet sitesine göreyse Berlin Duvarı yıkılmadan önce Demir Perde’de devriye görevi yürüttü. 

Donald Trump ise yaptığı bir açıklamada, “Mike Pompeo, ülkemize onurla hizmet etmiş, hayatını, vatandaşlarımızın güvenliği için savaşarak geçirmiştir. Kendisi, Amerika ve müttefiklerinin güvenliğini sağlayan istihbarat toplumunun yılmaz lideri olacaktır” şeklinde konuştu. 

Pompeo, ordudan ayrıldıktan sonra Harvard Üniversitesi’nden hukuk derecesi aldı ve Harvard Law Review adlı hukuk dergisinin yayın yönetmenliğini üstlendi. Kısa bir süre avukat olarak çalışan Pompeo, daha sonra askeri uçaklar için parça üreten Thayer Aerospace firmasını kurdu. 

Pompeo, 2010 yılında Kongre üyeliğine seçilmeden önce, petrol yataklarında kullanılan teçhizatı üreten Sentry International adlı firmanın yöneticiliğini yaptı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum