Anasayfa
  • GÜNCEL
  • POLİTİKA
  • YEREL YÖNETİMLER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • Ara
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. 1915 Çanakkale Köprüsü yükseliyor
GÜNCEL
Yayınlanma: 08 Mayıs 2019 - 15:56

1915 Çanakkale Köprüsü yükseliyor

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kule kesonlarında çelik şaft montajı tamamlandı. Her iki kule kesonu, köprü ayaklarının bulunduğu alanlarda denize batırılacak. İki gün sürecek işlemin ardından ise kesonların üzerine kule montajı başlayacak.

GÜNCEL
08 Mayıs 2019 - 15:56
Yorumlar
2 dk okunma süresi
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
1915 Çanakkale Köprüsü yükseliyor
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Sütlüce mevki ile Lapseki ilçesinin Şekerkaya mevkileri arasında inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ıslak havuzdaki kule kesonlarında, çelik şaft montajı tamamlandı. Kesonlardan biri, köprünün Avrupa yakasında deniz içerisindeki ayağının bulunduğu alana römorkörler eşliğinde yüzdürülerek getirildi. Her iki ayağın bulunduğu bölgede kesonların batırma operasyonu iki gün sürecek. İki kule kesonunun batırma işleminin ardından ise üzerilerinde kule montajı başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıldönümü törenlerine katılmak için geldiği Çanakkale'de, köprü inşaatı çalışmalarını da incelemiş, çelik şaftların ıslak havuzda kule kesonları üzerine montajı için tören gerçekleştirilmişti.

Her biri bir futbol sahası büyüklüğünde olan kule kesonlarının üzerine 4 çelik şaftın montajı tamamlandı. 74 metre genişliğinde, 83,3 metre uzunluğunda, 15 metre yüksekliğinde ve 51 bin 186 ton ağırlığındaki Avrupa yakasına ait kule kesonu, deniz altında hazırlanan temelin üzerine batırılmak üzere bugün römorkörler tarafından çekilerek yüzdürüldü. Kule kesonunun batırılma işleminin iki gün süreceği belirtildi.

74 metre genişliğinde, 83,3 metre uzunluğunda, 20 metre yüksekliğinde ve 54 bin 800 ton ağırlığındaki Asya yakasına ait kule kesonu ise önümüzdeki günlerde deniz altında hazırlanan temelin üzerine batırılacak. Batırılma işleminin tamamlanmasının ardından köprünün kule montajına başlanacak.

Vizyon 2023 Master Planı'nda öngörülen yurt sathında karayollarının iyileştirilmesi hedefinde önemli bir rol oynayacak proje, 324 kilometrelik Kınalı - Tekirdağ - Çanakkale - Savatepe Otoyolu Projesi'nin de önemli bir parçasını oluşturuyor. Proje ile bu otoyolun tamamı Gebze - İzmir Otoyolu'na bağlandığında, Marmara'yı çevreleyen otoyol zincirinin halkaları birleşecek.

İstanbul'un, Avrupa ve Anadolu arasında üstlendiği ağır transit trafik yükü hafifleyecek. Batı Anadolu boyunca halen İstanbul merkezli Batı - Doğu aksı üzerinde yoğunlaşan trafik yükü Marmara Denizi'nin Batı kıyısından Güney yönüne doğru dengelenecek. Kınalı - Tekirdağ - Çanakkale - Balıkesir Otoyolu'nun Gebze - İzmir Otoyolu'na Balıkesir civarında bağlanması ile İzmir, Aydın, Antalya gibi turizm merkezlerinin Avrupa ülkeleri ile arasındaki mesafe kısalacak ve turizm sektöründe gelişme sağlanacak.  

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'li Belediye Başkanı ifadeye çağrıldı
CHP'li Belediye Başkanı ifadeye çağrıldı
İzmir MARAŞDER'den asrın felaketi için anma programı
İzmir MARAŞDER'den asrın felaketi için anma programı
Başkan Zeynep Güneş'e hakaret eden İYİ Partili Korkmaz tutuklandı
Başkan Zeynep Güneş'e hakaret eden İYİ Partili Korkmaz tutuklandı
İş İnsanı Ahmet Ateş'ten Hatayspor Taraftarına 3131 Ücretsiz Bilet
İş İnsanı Ahmet Ateş'ten Hatayspor Taraftarına 3131 Ücretsiz Bilet
Son Haberler
CHP Genel Başkanı Özel: Son güne kadar durmadan çalışılacak
CHP Genel Başkanı Özel: Son güne kadar durmadan çalışılacak
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan Cemil Tugay’a sert tepki
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan Cemil Tugay’a sert tepki
AK Parti Teşkilat Başkanı Büyükgümüş:
AK Parti Teşkilat Başkanı Büyükgümüş: "Siyaseti koltuk kapma oyunu...
CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre: Özkan Yalım oy birliğiyle ihraç edildi
CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre: Özkan Yalım oy birliğiyle ihraç...
Mehmet Gazioğlu'ndan Ramazan Bayramı Mesajı
Mehmet Gazioğlu'ndan Ramazan Bayramı Mesajı
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Ayyıldız Özen’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Ayyıldız Özen’den 14 Mart...
AK Partili Kocabaş, Kordon Yeraltı Otopark’ı için rakamlarla konuştu!
AK Partili Kocabaş, Kordon Yeraltı Otopark’ı için rakamlarla konuştu!
CHP Genel Başkanı Özel'in mitingi öncesi CHP Milas İlçe Başkanı Kılbey istifa etti
CHP Genel Başkanı Özel'in mitingi öncesi CHP Milas İlçe Başkanı...
Ünlü iş insanı saunada ölü bulundu
Ünlü iş insanı saunada ölü bulundu

Ana Sayfa
GÜNCEL
POLİTİKA
YEREL YÖNETİMLER
DÜNYA
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.