Anasayfa
  • GÜNCEL
  • POLİTİKA
  • YEREL YÖNETİMLER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • Ara
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Yunanistan'dan Türkiye açıklaması!
DÜNYA
Yayınlanma: 21 Mart 2019 - 11:28

Yunanistan'dan Türkiye açıklaması!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Katrugalos: "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de hakları var ve biz bunların farkındayız"

DÜNYA
21 Mart 2019 - 11:28
Yorumlar
2 dk okunma süresi
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yunanistan'dan Türkiye açıklaması!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Turizm Merkezi Belek'teki bir otelde, Yunanistan Dışişleri Bakanı Georgios Katrugalos ile bir araya geldi.İki bakan basına kapalı gerçekleştirilen görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.Yunanistan Dışişleri Bakanı Katrugalos, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de hakları var ve biz bunların farkındayız.Biz gerginliğin azaltılmasından bahsedersek sorunların hasır altı edilmesinden bahsetmiyoruz. Samimiyetle görüşmek ve tartışmak durumundayız. Bunu Mevlüt beyle yapıyoruz. Konulara siyaset çerçevesinde çözüm bulmaya çalışıyoruz. Garantiler konusunda fikir ayrılığımız var. Karşı tarafa garantiler çerçevesinde tanınan hak yok. Biz Kıbrıs Rum Kesimi'nin haklarını savunmak durumundayız. " diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU: ASKERLERİMİZ VE SAVUNMA BAKANLARIMIZ BİR ARAYA GELMELİ

Bakan Çavuşoğlu ise konuşmasında şunları söyledi;

Türkiye'nin dahil edilmediği ya da dışlandığı hiçbir proje gerçekçi değildir. Türkiye'nin uluslararası hukuk çerçevesinde hakları vardır. Güven arttırıcı adım için askerlerimiz ve savunma bakanlarımız bir araya gelmeli. Türkiye kıta sahanlığındaki haklarını koruyacaktır. KKTC'nin haklarını garantör olarak muhafaza etme hakkı vardır. Bu uluslararası anlaşmalardan doğan bir yetkidir. Bugüne garanti konusu çağ dışı değildir. Tek taraflı sondaj çalışmalarını görüyoruz. O yüzden Türkiye'nin garantörlüğü önemlidir. KKTC ile devam eden müzakerelerde ve şimdi gördük ki Türk tarafıyla yetkileri paylaşmak istemeyen bir Rum tarafı var.

KIBRIS MÜZAKERELERİ

Laf olsun diye müzakereye başlamayalım. Sonuç odaklı olsun, ucu açık olmasın, çerçevesini önceden belirleyelim. Her iki tarafın kabul edebileceği bir çözüm olsun istiyoruz.

TÜRK AZINLIKLAR

İnsan hakları mahkemesinin 10 yıldır uygulanmayan 3 kararı var. Buradaki insanlara Türk bile diyemiyorsak kararları nasıl uygulayacağız? Yunanistan'da okullar kapatılırken biz 3-4 öğrenciye bile okulları açıyoruz.

YUNANİSTAN'A KAÇAN FETÖCÜ ASKERLER

Yunanistan'daki şahısların durumunu görüştük. Bu konudaki görüşlerimizi her seferinde dile getiriyoruz. Bu sorunun çözülememesi sebebiyle son zamanlarda gördük ki Yunanistan'a kaçışların arttığını görüyoruz. Nasıl olsa Yunanistan vermeyecek anlayışıyla bazı FETÖ mensuplarının kaçtığını ve kaçmaya teşebbüs ederken yakalandığını biliyorsunuz.

Bu kişiler askeri kıyafet ve askeri helikopterle Yunanistan'a kaçmıştır. Helikopter Türkiye'ye gönderildi ama bu şahıslar Yunanistan'da kaldı. Siz de biz de biliyoruz ki bu kişiler darbeciydi ve askeri kıyafetlerle Yunanistan'a kaçtı.

AB İLE ÜYELİK MÜZAKERELERİ

Yunanistan her zaman Türkiye'ye desteğini göstermiştir. AP'nin aldığı karar bağlayıcı değildir.

YUNANİSTAN'LA İLİŞKİLER

Güven arttırıcı önlemler konusunda 12 Nisan'da Yunanistan'la görüşmeler yapacağız. Sorunlarımız var, sorunları çözecek kapasitemiz de var. Yeter ki iradeyi devam ettirelim. Akdeniz'de her türlü iş birliğine hazırız. O bölgedeki doğal gaz ve enerji kaynaklarının Türkiye üzerinden Avrupa ve uluslararası piyasalara ulaşması konusunda iş birliğine hazırız ama herkesin, Kıbrıs halkının da dahil hakları garanti altına alınması gerekiyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Müzakereden başka bir yol yok
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Müzakereden başka bir yol yok
Epstein Belgelerinde Küresel Satranç: Putin’i Devirme Planı Deşifre Oldu!
Epstein Belgelerinde Küresel Satranç: Putin’i Devirme Planı Deşifre Oldu!
ABD Başkan Yardımcısı Vance’in evine saldırı
ABD Başkan Yardımcısı Vance’in evine saldırı
İran'dan Trump'a tepki:
İran'dan Trump'a tepki: "Her türlü saldırıya sert karşılık vereceğiz"
Son Haberler
Mehmet Gazioğlu'ndan Ramazan Bayramı Mesajı
Mehmet Gazioğlu'ndan Ramazan Bayramı Mesajı
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Ayyıldız Özen’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Ayyıldız Özen’den 14 Mart...
AK Partili Kocabaş, Kordon Yeraltı Otopark’ı için rakamlarla konuştu!
AK Partili Kocabaş, Kordon Yeraltı Otopark’ı için rakamlarla konuştu!
CHP Genel Başkanı Özel'in mitingi öncesi CHP Milas İlçe Başkanı Kılbey istifa etti
CHP Genel Başkanı Özel'in mitingi öncesi CHP Milas İlçe Başkanı...
CHP'li 2 meclis üyesi partisinden istifa etti
CHP'li 2 meclis üyesi partisinden istifa etti
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den "Yeraltı" dizisine övgü
Bakan Fidan, Irak Savunma Bakanı Al Abbasi ile görüştü
Bakan Fidan, Irak Savunma Bakanı Al Abbasi ile görüştü
CHP Genel Başkanı Özel:
CHP Genel Başkanı Özel: "Egeliler hem kendi evlatlarına hem genel...
Türkiye'den İİT'ye acil toplantı çağrısı
Türkiye'den İİT'ye acil toplantı çağrısı

Ana Sayfa
GÜNCEL
POLİTİKA
YEREL YÖNETİMLER
DÜNYA
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.