Anasayfa
  • GÜNCEL
  • POLİTİKA
  • YEREL YÖNETİMLER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • Ara
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Putin: Rusya sadece füze atmakla ilgilenmiyor
DÜNYA
Yayınlanma: 06 Aralık 2019 - 10:28

Putin: Rusya sadece füze atmakla ilgilenmiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Stratejik Silah Azaltma Anlaşması’nın (start-3) Uzatılması İçin Abd İle Koşulsuz Anlaşmaya Hazır Olduklarını Açıkladı.

DÜNYA
06 Aralık 2019 - 10:28
Yorumlar
2 dk okunma süresi
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Putin: Rusya sadece füze atmakla ilgilenmiyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Stratejik Silah Azaltma Anlaşması’nın (START-3) uzatılması için ABD ile koşulsuz anlaşmaya hazır olduklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’un yanı sıra askeri kabine ile Rusya’nın Soçi kentinde özel bir toplantı gerçekleştirerek Rusya’nın savunma sanayi ve askeri yeterliliği ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Rus ordusunun yapay zekaya yönelmesi gerektiğini söyleyen Putin, “Bugün gündemimizde yapay zeka kullanılan teknolojilerde dahil ileri teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgili konular var. Günümüzde birçok açıdan geleceği belirleyecek fiziksel ilkelere dayalı silahlar, modern silahlar ve teçhizat türleri ve robotik sistemler için yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Gelecek vaat eden silahlarımızın analiz sonuçlarını kapsamlı bir şekilde incelemek gerekiyor” dedi.

Rusya sadece füze atmakla ilgilenmiyor

Yıl ortasında Rusya ve ABD’nin karşılıklı olarak çekildiği Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması (INF) ile ilgili konuşan Putin, Rusya’nın anlaşmadan çekilmek istemediğini hatırlatarak, “Bu toplantıda INF anlaşmasının sona ermesinden sonra ABD’nin tehditlerini tartışacağız. Rusya şuanda silah yarışı veya sadece füze atmakla ilgilenmiyor. Bilindiği gibi Rusya olarak bu füzelerin konuşlandırılmasıyla ilgili moratoryum (anlaşmanın gecikmesi veya askıya alınması) duyurduk. Diğer taraflardan buna dair hiçbir teki gelmedi. Sadece Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Emanuel Macron’dan cevap aldık. Bu bizi silahlanmaya zorluyor” dedi.

Putin ayrıca anlaşmadan ABD’nin tek taraflı olarak çekildiğini fakat yine de Rusya’yı suçlamaya devam ettiğini savundu.

Elde kalan tek anlaşma yenilenmeli

Rusya lideri Putin, INF anlaşmasının sonlandırılmasından sonra ortada sadece Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın (START-3) kaldığını ve bu anlaşmanın da süresinin 5 Şubat 2021’de sonlanacağını hatırlatarak, “Silahsızlanma gündemimizin başka bir yönü daha var, oda START-3 anlaşması. Bu anlaşma yakında sona erecek. Bu anlaşmanın uzatılması için tüm şartlarımız ortada fakat şu ana kadar muhataplarımızdan bir tepki görmedik. Bu konuda Rusya’nın tavrını tekrar yinelemek istiyorum. Rusya, yeni yılın hemen öncesinde herhangi bir koşul olmadan START-3 anlaşmasını uzatmaya en kısa sürede hazırdır. Böylelikle bu konudaki tavrımızla ilgili farklı taraflardan yorum yapılmayacaktır, bunu resmen duyuruyorum" dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Müzakereden başka bir yol yok
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Müzakereden başka bir yol yok
Epstein Belgelerinde Küresel Satranç: Putin’i Devirme Planı Deşifre Oldu!
Epstein Belgelerinde Küresel Satranç: Putin’i Devirme Planı Deşifre Oldu!
ABD Başkan Yardımcısı Vance’in evine saldırı
ABD Başkan Yardımcısı Vance’in evine saldırı
Son Haberler
AK Parti İzmir’den ‘Vefa’ buluşması!
AK Parti İzmir’den ‘Vefa’ buluşması!
Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem
Özkan Yalım’dan ek ifade
Özkan Yalım’dan ek ifade
AK Parti’de 4 İl Başkanı Görevden Alındı
AK Parti’de 4 İl Başkanı Görevden Alındı
CHP Grup Başkanı Özel’den
CHP Grup Başkanı Özel’den "yeni parti" iddialarına cevap
Reha Muhtar hayatını kaybetti
Reha Muhtar hayatını kaybetti
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda...
Milli Savunma Bakanlığı'ndan PKK/YPG açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı'ndan PKK/YPG açıklaması

Ana Sayfa
GÜNCEL
POLİTİKA
YEREL YÖNETİMLER
DÜNYA
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.