Anasayfa
  • GÜNCEL
  • POLİTİKA
  • YEREL YÖNETİMLER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • Ara
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. İngiliz Bakan'dan 'Türkiye Tuzağı'
DÜNYA
Yayınlanma: 22 Kasım 2018 - 16:33

İngiliz Bakan'dan 'Türkiye Tuzağı'

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'ın geçen hafta Başbakan Theresa May'i Avrupa Birliği'nden çıkış (Brexit) anlaşması konusunda uyardığını ve Brüksel ile üzerinde mutabık kalınan metni "Türkiye tuzağı" sözleriyle nitelendirdiğini yazdı. Gazete haberi manşetinden verdi.

DÜNYA
22 Kasım 2018 - 16:33
Yorumlar
2 dk okunma süresi
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İngiliz Bakan'dan 'Türkiye Tuzağı'
İngiltere'de ülkenin gündemi AB'den çıkış süreci. Başbakan Theresa May, bir yandan AB'yle anlaşma metni üzerinde çalışırken, diğer yandan da kabinesinden destek almaya çalışıyor. Bu süreçte sert eleştirilerin hedefi olan May'e bir şok da Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'tan geldi. İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'ın geçen hafta Başbakan May'i Brexit anlaşması konusunda uyardığını ve Brüksel ile üzerinde mutabık kalınan metni "Türkiye tuzağı" sözleriyle nitelendirdiğini yazdı. Hunt'ın, söz konusu anlaşmayla İngiltere'nin AB'ye üye olmadan yıllarca Brüksel'in uydusu gibi hareket etmek zorunda kalacak olduğunu söylemesi, adeta AB'nin yıllardır Türkiye'yi nasıl oyaladığının itirafı oldu.

MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

İngiltere Başbakanı Theresa May, muhalefet partilerinin yanı sıra lideri olduğu Muhafazakar Parti’den bazı milletvekillerinin de tepkisini çeken Brexit anlaşmasına son şeklini vermek üzere Brüksel ile müzakerelere devam ediyor.

Brexit anlaşmasının Pazar günü AB liderler zirvesinde oylanması planlanıyor.

Ancak Daily Telegraph, geçen hafta İngiltere hükümetinin kabine toplantısında görüşülen taslak anlaşma metnine itirazların geldiğini, Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt’ın Türkiye’yi örnek göstererek metin üzerinde değişikliklerin yapılması gerektiğini söylediğini aktardı.

O kabine toplantısından sonra Brexit Bakanı Dominic Raab ile Çalışma ve Emeklilik Bakanı Esther McVey istifalarını vermişlerdi.

"AB’NİN BİR UYDUSU"

Daily Telegraph, Dışişleri Bakanı Hunt’ın mevcut anlaşma metninin İngiltere’yi "AB’nin bir uydusu" konumuna düşüreceğini ve İngiltere’yi Türkiye gibi süresiz biçimde AB’ye üye olmaksızın Brüksel’in politikalarına bağımlı kılacağını söylediğini yazdı.

Haberde Hunt’ın bu durumu Türkiye’nin 31 yıldır devam eden üyelik müzakereleri sonucu oluşan Brüksel-Ankara ilişkilerine benzettiği ve "Türkiye tuzağı" olarak nitelendirdiği aktarıldı.

MAY CUMARTESİ GÜNÜ BİR KEZ DAHA GİDİYOR

Haberde, Hunt’ın ayrıca anlaşma konusunda diğer AB üyesi ülkelerle bir mutabakata varılsa dahi metnin İngiltere Parlamentosu’nun da onaylanması gerektiğini hatırlattığı ve mevcut haliyle anlaşmanın parlamentodan geçmesinin mümkün olmadığı uyarısını yaptığı vurgulandı.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Theresa May dün Brüksel’de Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüştü. Brexit anlaşmasına son şeklini vermeye çalışan taraflar, Cumartesi günü bir kez daha Brüksel’de buluşacak.

# İngiliz
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Müzakereden başka bir yol yok
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Müzakereden başka bir yol yok
Epstein Belgelerinde Küresel Satranç: Putin’i Devirme Planı Deşifre Oldu!
Epstein Belgelerinde Küresel Satranç: Putin’i Devirme Planı Deşifre Oldu!
ABD Başkan Yardımcısı Vance’in evine saldırı
ABD Başkan Yardımcısı Vance’in evine saldırı
Son Haberler
AK Parti İzmir’den ‘Vefa’ buluşması!
AK Parti İzmir’den ‘Vefa’ buluşması!
Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem
Özkan Yalım’dan ek ifade
Özkan Yalım’dan ek ifade
AK Parti’de 4 İl Başkanı Görevden Alındı
AK Parti’de 4 İl Başkanı Görevden Alındı
CHP Grup Başkanı Özel’den
CHP Grup Başkanı Özel’den "yeni parti" iddialarına cevap
Reha Muhtar hayatını kaybetti
Reha Muhtar hayatını kaybetti
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda...
Rusya'dan ABD'yi Köşeye Sıkıştıracak Bomba İddia!
Rusya'dan ABD'yi Köşeye Sıkıştıracak Bomba İddia!

Ana Sayfa
GÜNCEL
POLİTİKA
YEREL YÖNETİMLER
DÜNYA
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.