Anasayfa
  • GÜNCEL
  • POLİTİKA
  • YEREL YÖNETİMLER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • Ara
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Çin'de salgından ölenlerin sayısı 2 bin 442'ye yükseldi
DÜNYA
Yayınlanma: 23 Şubat 2020 - 10:35

Çin'de salgından ölenlerin sayısı 2 bin 442'ye yükseldi

Çin’de korona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 442’ye yükseldi.

DÜNYA
23 Şubat 2020 - 10:35
Yorumlar
2 dk okunma süresi
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çin'de salgından ölenlerin sayısı 2 bin 442'ye yükseldi
Korona virüsü nedeniyle Çin genelinde ölü sayısında gerileme görülürken, Güney Kore, İtalya ve İran'daki vaka sayılarında ise büyük artış kaydedildi. Çin'de Cumartesi günü korona virüsü salgını nedeniyle 97 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirilirken, toplam can kaybı sayısının 2 bin 442'ye yükseldiği açıklandı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülke genelinde aynı gün 648 yeni vaka olduğunu, toplam vaka sayısının da 77 bin 41'e çıktığını açıkladı. Covid-19 virüsünün ilk kez görüldüğü Wuhan kentinin bağlı olduğu Hubei eyaletinde cezaevlerinde 32 yeni vaka görüldüğü belirtildi. Ulusal Sağlık Komisyonu, Covid-19 için geliştirilen aşıların klinik testlerinin Nisan ayı sonlarında başlayabileceğini bildirdi.

Virüsün kaynağı Wuhan'daki pazar olmayabilir

Çin Komünist Partisi'nin yayın organlarından Global Times'in haberine göre, Çinli bilim adamları korona virüsünün kaynağının Wuhan kentindeki su ürünleri satılan pazar olmayabileceğini açıkladı. 12 ülkeden toplanan 93 örnekte yapılan DNA dizilimi analizleri sonrasında bazı örneklerin genetik belirleyicilerinde (haplotip) farklılık görüldüğü aktarılırken, söz konusu pazardaki korona virüsünün kaynağının başka bir yer olma ihtimalinin bulunduğu belirtildi. Araştırma, ayrıca virüsün insandan insana bulaşmasının Kasım ayının sonlarında başlamış olabileceğini de gösterdi.

Güney Kore, İtalya ve İran'da sayılar artıyor

Covid-19 salgını 28 ülkeye yayılırken, Güney Kore, İtalya ve İran'daki vaka sayısı artmaya devam ediyor. Güney Kore resmi haber ajansı, ülkede dün 123 yeni vaka kayıtlara geçerken, toplam vaka sayısının 556'ya, can kaybı sayısının ise 4'e çıktığını açıkladı. Yeni vakalardan 75'inin, toplamda ise 300'den fazla vakanın Daegu kentindeki kiliseyle ilişkili olduğu aktarıldı. Cheongdo kentindeki Daenam Hastanesinde 3 ölüm ve 110 vaka görüldüğü, hastalar arasında dokuz sağlık personelinin de yer aldığı belirtildi. Ülkedeki ilk vaka 20 Ocak'ta tespit edilmiş, hastanın Wuhan'dan gelen Çinli bir kadın olduğu belirtilmişti.

İtalya'da da vaka sayısı 79'a çıkarken, salgın nedeniyle 2 kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı. İran'da Covid-19 salgınında ölenlerin sayısı 5'e, toplam vaka sayısı ise 28'e yükselirken, başkent Tahran'daki okullarda eğitime ara verildiği bildirildi. Tayvan'da da iki yeni vaka bildirilirken, toplam vaka sayısı 26'ya yükseldi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump'tan İran Açıklaması
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Müzakereden başka bir yol yok
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Müzakereden başka bir yol yok
Epstein Belgelerinde Küresel Satranç: Putin’i Devirme Planı Deşifre Oldu!
Epstein Belgelerinde Küresel Satranç: Putin’i Devirme Planı Deşifre Oldu!
ABD Başkan Yardımcısı Vance’in evine saldırı
ABD Başkan Yardımcısı Vance’in evine saldırı
Son Haberler
Bakan Kurum: Her yetişemezsiniz iddiasına, yeni bir anahtar teslimiyle cevap verdik
Bakan Kurum: Her yetişemezsiniz iddiasına, yeni bir anahtar teslimiyle...
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Özen'den, Çeşme Belediyesi'ne 57 milyonluk kültür sanat ihalesi tepkisi!
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Özen'den, Çeşme Belediyesi'ne 57...
Bakan Memişoğlu: Sağlığı hayatın her noktasına taşıyacağız
Bakan Memişoğlu: Sağlığı hayatın her noktasına taşıyacağız
Özgür Özel: Yolumuza devam edeceğiz
Özgür Özel: Yolumuza devam edeceğiz
AHBAP Derneği soruşturmasında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor
AHBAP Derneği soruşturmasında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor
FETÖ'ye 81 ilde operasyon: 968 gözaltı kararı
FETÖ'ye 81 ilde operasyon: 968 gözaltı kararı
Bakan Gürlek, Kızılay’a 150 bin lira bağışladı
Bakan Gürlek, Kızılay’a 150 bin lira bağışladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP’den istifa etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP’den istifa etti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Denizli’de
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Denizli’de

Ana Sayfa
GÜNCEL
POLİTİKA
YEREL YÖNETİMLER
DÜNYA
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.