Demokrat Parti Delegeleri Biden'ın Başkan Adaylığını Onayladı

Sanal ortamda yapılan Demokrat Parti Kurultayı’nın ikinci gününde, delegelerden yeterli oyunu alan Joe Biden’ın, başkan adaylığı onaylandı

Demokrat Parti Delegeleri Biden'ın Başkan Adaylığını Onayladı
19 Ağustos 2020 - 11:20

Sanal ortamda yapılan Demokrat Parti Kurultayı’nın ikinci gününde, delegelerden yeterli oyunu alan Joe Biden’ın, başkan adaylığı onaylandı. Biden resmen, Demokrat Parti’nin 3 Kasım’da yapılacak seçimlerde başkan adayı oldu. Biden, adaylığının delegelerin çoğunlukla onaylanmasının ardından Delaware eyaletindeki evinden ailesiyle birlikte partililere teşekkür etti.

Demokrat Parti Kurultayının ikinci gününde, iki eski ABD Başkanı Jimmy Carter ile Bill Clinton, Biden’a destek veren konuşmalar yaptı.

95 yaşındaki Carter ile 93 yaşındaki eşi eski First Lady Rosalynn Carter, kurultay mesajlarını önceden kaydedilmiş ses kaydı ve slayt gösterisiyle verdi.

Carter: “Amerikalılar en iyisini hak ediyor”

Eski Başkan Carter “Joe, bizi bir araya getirecek ve Amerika'nın büyüklüğünü geri getirecek deneyime, karaktere ve nezakete sahip. Dürüst ve adil. Amerikalılar en iyisini hak ediyor. Joe Biden bir sonraki başkanımız olmalı" dedi.

Eski First Lady Rosalynn Carter "Joe ve Jill'i yıllardır tanıyor ve takdir ediyoruz. Joe Biden ailelerimizin karşı karşıya olduğu zorlukları anlıyor ve hayatı tüm Amerikalılar için daha iyi hale getirecek yüreğe ve güce sahip" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum