Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli otomobilin pilleri için müjde!

ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi açılış törenine video konferans yöntemi ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Karadeniz’de ki Tuna-1 kuyusunda keşfettiğimiz 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervi ülkemiz için bir kırılma noktası olmuştur. ETİ Maden lityumu geri kazanma noktasında yeni bir teknoloji geliştirdi. TOGG otomobilinin pillerinde kullanılacak lityumu da yine buradan temin etmeyi planlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli otomobilin pilleri için müjde!
26 Aralık 2020 - 18:42 - Güncelleme: 26 Aralık 2020 - 22:56
Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka'da bulunan ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi düzenlenen törende kurdele kesimiyle açıldı.

Açılış törenine video konferans yöntemi ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın birçok ülkesinde ekonomilerin durma noktasına geldiğini hatırlatarak her gün yeni bir tesis kazandırdıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açılışını yaptığımız ETİ Maden lityum üretim tesisinin şehrimiz, ülkemiz ve milletimizi için hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye olarak bir taraftan korona virüs ile mücadelemizi kararla bir şekilde yürütürken, yatırımları, üretimleri ve ticareti de kesinlikle ihmal etmiyoruz. Milletim için bu tesislerin ne kadar önemli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Dünyanın pek çok ülkesinde ekonomiler durma noktasına gelmişken, biz her gün yeni bir tesisi, yeni bir eseri, ülkemize kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Sadece içinde bulunduğumuz Aralık ayında, ulaşımdan, kültür ve sanata, tarımdan savunma sanayine birçok yatırımın, açılışlarını gerçekleştirdik. Bugünde Ankara'mızın güney istikametindeki ulaşımında büyük rahatlama sağlayacak toplam yatırım bedeli 352 milyon lira olan Gölbaşı şehir geçişinin açılışını yaptık. Salgının gündemimizi esir almasına da, ülkemize yönelik çifte standartların bizi engellemesine de izin vermiyoruz. Kuşkusuz zor günler, aynı zamanda eleme, elenme, ayrışma gibi bugünler milletimizin gerçek dostlarıyla sahtelerinin ikmal peşinde koşanlarla, istikbal peşinde koşanların, siyaseti millet için yapanlarla, şahsi emelleri için yapanların tefrik edildiği zamanlardır. Bu süreçte herkes, kimin en olduğunu, kime hizmet ettiğini, hangi saiklerle hareket ettiğini tanıma fırsatı buluyor. Biz kısır gündemlerin peşine düşmeden, gereksiz polemiklere girmeden, hizmet yolculuğumuza devam ediyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye davamızda, aramıza kimsenin doğrudan yada dolaylı birilerinin girmesine müsaade etmeyeceğiz. Aziz milletimizin desteği ve duasıyla 18 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz hizmet mücadelemizi önümüzdeki dönemde de devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum