Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AB ile ilişkilerimizi yeniden rayına oturtmak için hazırız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, “Biz ülke olarak uzun vadeli bir bakış açısıyla olumlu gündem oluşturmak, ilişkilerimizi yeniden rayına oturtmak için hazırız. Avrupalı dostlarımızın da aynı iradeyi sergilemesini bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AB ile ilişkilerimizi yeniden rayına oturtmak için hazırız"
12 Ocak 2021 - 17:59 - Güncelleme: 12 Ocak 2021 - 21:01
Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçileri ile Çankaya Köşkü’nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-AB ilişkilerinde yaşanan gelişmelere ilişkin konuştu.

“Yerli aşılarımızı milletimizle birlikte tüm insanlığın hizmetine sunacağız”

Korona virüs salgınına ilişkin dünyada yaşanan gelişmelere değinen ve Türkiye'nin dünya genelinde yaptığı yardımlardan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışından Türkiye'ye getirilen Türk vatandaşlarının rakamlarını verdi.

Yardım faaliyetlerinin bundan sonra da devam edeceğini belirten ve salgının dünya genelinde yeniden ivme kazanmasına rağmen aşı çalışmalarında elde edilen başarıların umutları artırdığını söyleyen Erdoğan, ”Farklı kaynaklardan elde ettiğimiz aşıları vatandaşlarımıza gönüllülük esasına göre yakında uygulamaya başlıyoruz. İnsan deneyi aşamasında olan yerli aşılarımızı gerekli onayların ardından inşallah milletimizle birlikte tüm insanlığın hizmetine sunacağız. 2021'in bu musibetten kurtulmamıza vesile teşkil etmesine ve küresel ekonomik toparlanmanın başladığı bir sene olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum