Bildiriyi imzalayan 10 emekli amirale gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheliden 6'sı İstanbul'da yakalanarak Ankara'ya gönderildi..

Bildiriyi imzalayan 10 emekli amirale gözaltı
05 Nisan 2021 - 11:14

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan 6 şüpheli, Ankara'ya gönderildi.

Başsavcılığın kararı doğrultusunda harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ikametleri İstanbul'da bulunan emekli amiraller Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç ve Türker Ertürk'ü gözaltına aldı.

Şüpheliler, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara'ya gönderildi.

Şüphelilerin işlemleri, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde yürütülecek.
 

İstanbul'da ikamet eden ancak yaş durumları nedeniyle haklarında gözaltı kararı verilmeyen emekli amiraller Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'a, evlerindeki arama el koyma işlemi sonrası, emniyete müracaat ederek ifade vermeleri için tebligat yapıldı. Şüphelilerin, ifadelerini 3 gün içerisinde Ankara giderek verecekleri öğrenildi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA

"04/04/2021 tarihinde bazı internet sitelerinde ve sosyal medya mecralarında paylasılan "103 amiralden montrö bildirisi" baslıgı altında yayımlandıgı belirtilen bildiri hakkında Cumhuriyet Bassavcılıgımızca 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 316/1 maddesinde yazılı "Devletin Güvenligine ve Anayasal Düzene Karsı Suç Islemek için Anlasma" suçundan re'sen sorusturma baslatılmıstır.
 

Cumhuriyet Bassavcılıgımızca 04.04.2021 tarih ve 2021/74463 sorusturma sayılı dosya üzerinden Ankara Il Emniyet Müdürlügüne yazılan talimata istinaden, bildiriyi hazırlayan ve yayımlanma sürecinde aktif olarak faaliyet göstererek imza listesinde yer alan diger kisiler tarafından imzalanmasını saglayan kisilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek bildirilmesi üzerine 10 süphelinin, üzerilerine atılı suçun niteligi ile delillerin yok edilmesinin önüne geçmek ve varsa baska süphelilerin de ivedilikle tespit edilmesini saglamak amacıyla gecikmesinde sakınca bulunması nedeniyle, 05.04.2021 tarihinde es zamanlı olarak gözaltına alınmalarına / gözaltına alınmalarına yönelik talimat yazılmasına, arama / el koyma islemi yapılmasına, 4 süphelinin ise belirlenen adreslerindeki arama / el koyma islemlerinin icrasından sonra yas durumları göz önüne alınarak gözaltına alınmaksızın 3 gün içerisinde Ankara Il Emniyet Müdürlügüne müracaat etmelerinin kendilerine tebligine karar verilmistir.

Gözaltına alınmasına karar verilen süphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmıs, tüm süphelilere iliskin arama ve el koyma islemleri usulünce icra edilmistir. Sorusturmaya, elde edilen deliller ısıgında çok yönlü olarak devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


YORUMLAR

  • 0 Yorum