Başkan Başdaş'tan Zafer Bayramı Mesajı

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Başdaş'tan Zafer Bayramı Mesajı
29 Ağustos 2020 - 12:52 - Güncelleme: 29 Ağustos 2020 - 16:39
Başkan Başdaş yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: ‘’ Mondros ve Sevr Anlaşmaları ile Anadolu’yu parçalamak isteyen işgalci güçlere karşı verilen mücadelenin fitili Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ateşlenmiş, tarihe unutulmaz bir şahlanış olarak kazınan 30 Ağustos 1922’de ise zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustos zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir. Bu zafer aynı zamanda; kahraman milletimizin yediden yetmişine, kadınından erkeğine, malından canına tüm varlığını ortaya koyarak, hürriyet ve bağımsızlığın bedelini ödediğinin simgesi olmuş ve tarihteki şerefli yerini almıştır. 

Türkiye olarak ecdadımızdan aldığımız ilhamla geleceğe büyük bir umutla bakıyoruz. Aynı azim ve kararlılık, aynı şanlı mücadele hiç kuşkusuz 15 Temmuz İşgal girişiminde de vuku bulmuştur. Aziz milletimiz ülkeyi ele geçirmeye çalışan FETÖ’cü hainlere geçit vermemiş, darbe girişimini bertaraf etmiştir. Tarihi eşsiz kahramanlıklarla dolu milletimiz kendi iradesine karşı yapılan her girişimi yerle yeksan ederek demokrasiye, vatan ve millet kavramına verdiği önemi her daim yedi düvele göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, aziz milletimizin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.’’

YORUMLAR

  • 0 Yorum