Bakan Akar'dan, Libya ziyaretine ilişkin açıklamalar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Ortak kültürümüz ve ortak tarihimiz olan Libyalı kardeşlerimizle kederde ve kıvançta beraber olmaya devam edeceğiz. Libya'nın bütünlüğü, güvenliği ve Libya halkının refahı için elimizden gelen gayreti göstermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Bakan Akar'dan, Libya ziyaretine ilişkin açıklamalar
18 Ağustos 2020 - 11:02 - Güncelleme: 18 Ağustos 2020 - 11:19
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile dün Libya'ya yaptığı ziyarette, Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası çerçevesinde yapılan güvenlik ve askeri eğitim ve danışmanlık faaliyetlerini yerinde inceledi. Bakan Akar, Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa ve Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid El-Meşri ile ayrı ayrı görüşen Bakan Akar, gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Trablus'a yaptıkları ziyaretin "çok verimli" geçtiğini, birçok konuyu değerlendirdiklerini, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduklarını aktaran Bakan Akar, ziyaretin Libyalılar için önemli sonuçlar doğuracağına yönelik inancını dile getirerek, şunları aktardı:

YORUMLAR

  • 0 Yorum