AMERİKA’NIN OYUNU

Canan Kalsın

Son günlerde gelişen olayları hayretle izliyoruz… Amerika’nın komedi çizgi filmi Simpsons’lar da çok önceden Amerika Başkanı olarak Trump’a yer vermiş ama  kara mizah gerçekleşmiş ve Amerika’nin ve dünyanın üzerine uzun süre çöken bir kabus olarak kalmıştı.

Çürümekte olan Amerika yaşam eğrisini uzatmak için Ortadoğu’ya el atmiş ‘ lideri belli olmayan ‘ Ortadoğu Baharı adı altında görünmeyen bir el dizayn etmeye başlamıştı.

Daha önce Kırgızistan’da , Ukrayna’da gerçekleşen ‘’Turuncu Devrimler’’ Yine Amerika’nın bölgeyi dizayn etmekte kullandığı STK’ların da desteği ile gerçekleşmiş ama kısa sürede Turuncu Devrimler yerini Rusya yanlısı‘’ Mavi Devrime ‘ bırakmıştır.

PARÇALA – BÖL – YÖNET düsturu ile gerçekleşen dizayn hamleleri ülkemizde de ; Gezi OlayIarı , 17 -25 Aralık Darbesi ve en sonunda can havliyle 15 Temmuz Darbesiyle Nato’cularla – Avrasyacıların artık örtülü değil açıktan açığa birbirinin boğazına sarıldığı mücadele alanına dönüşmüştür.

Kısaca geçmişe göz attığımızda bu sürece aşama aşama gelindiğinin hatırlatılmasında fayda var.

Ergenekon  Davaları ; FETÖ + NATO işbirliğiyle ortaya çıkarılmış, davalar içerisinden çıkılmayacak kadar bol belgeli  iddianamelerle uzatılmış ve üst üste yığıldıkça AK Parti iktidarının üzerine devrilmek üzere vucüda getirilmiş, içlerinde tabi ki haksız olanlar kamu oyu vicdanında aklanarak tarihi bir firsat kaçırılmış, asıl hedef olan AK Parti  milletin teveccühü ile oynu bozunca ardı ardına diğer projeler devreye alınmış, 17 -25 Aralık sahne alınmış yine uydurma belge ve görüntülerle yolsuzluk iddialarıyla  Cumhurbaşkanı’nın yakın ekibi elimine edilmiş, ekonomi yönetimi açıkça el değiştirmiş sıra lidere gelmiştir.

***

Bilal Erdoğan bir sivilin yolsuzluk iddaları ile tutuklanamayacağı gerekçesiye terör örgütüne üye olmakla suçlanarak tutuklanmak istenmi, Hakan Fidan hakkında yakalama emri çıkarılmış, yapılan hukuki bir değişiklikle hamleleri boşa düşmüştür.

Halk Bankası’nın altın karşılığı yaptığı petrol – altın ticareti ile dünyanin 3. büyük bankası haline gelmiş , Amerika’nın petrol fiyatlarını manipüle ettiği petro – dolar oyunu açığa çıkmıştır.

Petrol fiyatlarının dolar karşılığında belirlenmesi ile Ortadoğu’yu kendi iradesine aldığı , uzaktan ipleri ellerinde olan Ortadoğulu yöneticileri istediği gibi hareket ettirmekte, bölgeye olan hakimiyetini bu kukla yöneticiler aracılığıyla sağlamaktadır.

AK Parti’nin kuvvetli olduğu ;

    Halkın güvenini 17 – 25 Aralıkla zayıflamaya çalışma

    Ekonominin iyi seyrettiği , 16 yılda 13 milyon kişiyi fakirlik sınıfından orta sınıfa taşıma başarısını göstermiştir. Bu başarıyı zayıflatma hamlelerini 17 -25 Aralık’la, 2008 Dünya’da Bankacılık Krizi yaşanırken biz de olmamasına rağmen yerli olmayan ticari bağlantıları ile hep bir avazdan hükümete santaj yapma ve işten adam çıkarma hamleleri ile ablukaya alınmaya çalışılması.

    IMF’ye olan borcun ödenmesi ile IMF komiserlerinin , Osmanlıyı iflas ettiren Duyun-u Umumiye memurları gibi yönetme şansının ortadan kaldırması

    Baba Bush’un Kürtlere sözde devlet kurdurduğu 1979 tarihinden sonra oradaki Kürtleri kaderlerine terk etmesi ile devam eden ve AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanımızın cesaretli duruşları ile başlatılan açılım politikalarını kötü yönde kullanan  Batı taşeronu terörist grupların başlattiği  türkiye’nin doğu ’da başlatilan çukur savaşlarinin püskürtülmesi , açılımın açılan çukurlara gömülmesi…

    Suriye  Kaosuna iteklenmeye çalışılan, Türkiye’nin yön değiştirmesi, ABD etkisinin azalması.

    Katar Krizinde Türkiye’nin aldığı rolün ve çözüm oluşturması ya paranı ya canını oyununda Katar’ın ABD’den almak zorunda bırakıldığı silahlarla haraç vererek kurtulması.

    Suudi Arabistanın’da aynı şekilde ABD’den silah almaya zorlanması ile devam etmesi…

     En son Kuzey Irak’ta Türkmen ve Arapların katılmadığı referandum ile anayasa mahkemesince illegal kabul edilen, yok hükmünde sonuçlarla  Barzani tarafından ‘’ Kudüs benzetmesiyle ‘’ sahnelenen İsrail tarafından desteklenen, kol kola girdiği bu süreçle; tıpkı İsrail gibi bölgede Amerikan üssü olan, terörist bir devletçik oluşturmak, çözüm konusunu imkansız hale getirerek, Amerikan kuklası yeni bir yönetim oluşturmak, çözümsüz süreçte Kürtler için bir Kudüs oluşturmak…Kürt diasporası oluşturmak için yeterli bir zemin oluşturmaya çalışmak.

-Türkiye’de ordu içerisinde bulunan Amerikancı – Natocu – FETÖ’cü kadronun büyük oranda asimile edilmesi, Avrasyacıların güç kazanması bizzat Rusya krizinde arabulucuk yapan komutanın önderliğinde Türkiye’nin yönünü 15 Temmuz sonrası tamamiyle Rusya’ya dönmesi…

-Rusya’yla TL ile alış – verişin önünün açılması, bir çok enerji anlaşmasının yapılması, s- 400 füzelerinin alınması…

-Dünya dengelerinin Batı’dan Doğu’ya doğru evrildiği dönemde Türkiye’nin de yönünü Rusya – Çin – İran tarafına çevirmesi…

-Çin’in büyüyen bir dev olduğunu görenABD’nin bu bölgede kendine bağımlı yönetimler ve kukla yöneticilerle bu büyümenin önüne geçmeye çalışması, petro-dolar dengesini korumaya ve enerji koridorlarını yönetmek istemesiyle oluşturulan kaos ortamında; daha önceki iktidarlarin aksine yerli ve milli yönetim ve liderin bulunması , zalimlerin önüne çıkan ve değişen dünya dengesinde mazlumların sahibi ve sesi olması ile dünya tarihinin en büyük insan göçünü başlatan ABD’nin önündeki en büyük engel olarak durmaktadır.

OYUNLARI BİTMİYOR…

Biz de gafletin – dalalete; dalaletin ihanete dönüşmeyeceği  yönetimlerle bu oyunu bozacağız.

En kuvvetli olduğumuz yerden vuruyorlar ama vurdukça kuvvetleniyoruz.