Anasayfa
  • GÜNCEL
  • POLİTİKA
  • YEREL YÖNETİMLER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • Ara
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. AK Partili Boztepe'den Soyer'e istihdam sorusu
GÜNCEL
Yayınlanma: 07 Ocak 2021 - 10:56

AK Partili Boztepe'den Soyer'e istihdam sorusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe yılsonu itibariyle belediye şirketlerinde işe girişi yapılan 5 binin üzerinde yeni personel olduğunu söyledi. Boztepe, “Büyükşehir Belediyesi’ni hızla Seferihisar’daki duruma götüren belediye başkanı göreve geldiği günden bu yana 5 binin üzerinde işe alım yapmıştır. Başkan, ekonomik daralma ve mali yapıdan bahsederken bu alımları hangi kıstasa göre yapmıştır” dedi.

GÜNCEL
07 Ocak 2021 - 10:56
Yorumlar
2 dk okunma süresi
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Partili Boztepe'den Soyer'e istihdam sorusu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in istihdam politikasına AK Parti’den eleştiri geldi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi hüsnü boztepe yaptığı açıklamada Soyer’in göreve geldikten sonra geçen zaman aralığında 5 binin üzerinde yeni personel alımı yaptığını söyledi.  Büyükşehir Belediyesi’nin şirketleri olan İZELMAN, İZENERJİ ve İZDOĞA’da adeta patlama yaşandığını belirten Boztepe, “Belediyede uzmanlık gerektiren fuar şirketi İZFAŞ, hizmet sektörüne hitap eden Grand Plaza, ulaşım şirketleri Metro A.Ş ve İZDENİZ ile İZBETON şirketleri dahi dolup taştı. Seferihisar’ı borç batağında devreden, belediyeyi mali krize sokan sayın başkan burada da aynı yöntemi sergiliyor. Adeta miras yedi, hayırsız bir evlat gibi davranan başkan bir yandan ekonomik daralma ve mali sorunlardan bahsediyor. Kendisiyle çelişen uygulamalara imza atan başkanı bu tutumundan vazgeçmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

AK Partili Boztepe şu açıklamayı yaptı:

“Buradan başkana sormak istiyoruz; alınan personelin ne kadarı İzmir'de ikametgah ediyor? Kaçı 10 yıldır ikametgah ediyor, kaçı 5 yıldır ikametgah ediyor, kaçı hiç ikametgah etmiyor.  Siz bir seçim geçirdiniz. Bizim Cumhur İttifakı üyeleri olarak hiçbir zaman Büyükşehir’den bir beklentimiz olmadı. Sadece parti içinde yarışta, delege seçimlerinde ve kongrelerde siyasi destekçilerinize omuz vermek için belediyeyi CV bankası haline çevirdiniz. İzmir’de yetmiyormuş gibi bu tavrınızı Ankara’ya taşıdınız. Siyasi yol arkadaşınızı kurultayda seçtirebilmek için Doğu ve Güneydoğu’da iç Anadolu'da diger bolgelerde'ki il  başkanlarına, yöneticilerine sözler verdiniz. Şimdi bunların diyetinimi ödüyorsunuz. Siz, kendi partinizin İzmirli evlatlarını bile yok sayacak bir tutum içindesiniz. İzmir dışından gelen partilerin çocukları, yakınları belediyede işe giriyor. Yol, sokak, mahalle tanımayan insanlar otogara indiklerinde gördükleri İzmir’de iş sahibi oluyor. Partinize emek vermiş, afiş asmış gençleri yok sayan anlayışın İzmir’e bir şeyler kazandırmasını elbette beklemiyoruz. Kısa sürede alınan 5 binin üzerindeki kişinin belediyeye maliyeti yıllık 500 milyonun üzerindedir. Kredilerle, yüksek faizli borçlanmalarla dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi hızla uçuruma yuvarlanan bir araba gibidir. Bu arabanın direksiyonunda olan Sayın Soyer kendisiyle birlikte tüm İzmir’in geleceğini de ipotek altına almıştır. İzmir’in öz evlatları, belediyeden umut bekleyen gençlerimiz dururken Hakkari’den, Van’dan, Erzurum’dan, Konya’dan, Muğla’dan partililerin referansıyla  yapılan alımlarda hangi kıstas referans alınmıştır. Kriteriniz ve ölçütünüz ne olmuştur. Bunu bilmek başta belediye meclis kararlarına imza atan biz seçilmişlerin, sonra size oy veren İzmirlilerin hakkıdır”
# hüsnü boztepe# ak parti# büyükşehir meslis üyesi# tunç soyer
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'li Belediye Başkanı ifadeye çağrıldı
CHP'li Belediye Başkanı ifadeye çağrıldı
İzmir MARAŞDER'den asrın felaketi için anma programı
İzmir MARAŞDER'den asrın felaketi için anma programı
Başkan Zeynep Güneş'e hakaret eden İYİ Partili Korkmaz tutuklandı
Başkan Zeynep Güneş'e hakaret eden İYİ Partili Korkmaz tutuklandı
İş İnsanı Ahmet Ateş'ten Hatayspor Taraftarına 3131 Ücretsiz Bilet
İş İnsanı Ahmet Ateş'ten Hatayspor Taraftarına 3131 Ücretsiz Bilet
Son Haberler
Mehmet Gazioğlu'ndan Ramazan Bayramı Mesajı
Mehmet Gazioğlu'ndan Ramazan Bayramı Mesajı
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Ayyıldız Özen’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Ayyıldız Özen’den 14 Mart...
AK Partili Kocabaş, Kordon Yeraltı Otopark’ı için rakamlarla konuştu!
AK Partili Kocabaş, Kordon Yeraltı Otopark’ı için rakamlarla konuştu!
CHP Genel Başkanı Özel'in mitingi öncesi CHP Milas İlçe Başkanı Kılbey istifa etti
CHP Genel Başkanı Özel'in mitingi öncesi CHP Milas İlçe Başkanı...
CHP'li 2 meclis üyesi partisinden istifa etti
CHP'li 2 meclis üyesi partisinden istifa etti
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den "Yeraltı" dizisine övgü
Bakan Fidan, Irak Savunma Bakanı Al Abbasi ile görüştü
Bakan Fidan, Irak Savunma Bakanı Al Abbasi ile görüştü
CHP Genel Başkanı Özel:
CHP Genel Başkanı Özel: "Egeliler hem kendi evlatlarına hem genel...
ABD'de Kongre binasına kanlı baskın!
ABD'de Kongre binasına kanlı baskın!

Ana Sayfa
GÜNCEL
POLİTİKA
YEREL YÖNETİMLER
DÜNYA
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.